Ik heb weer een schoolweek achter de rug en dat betekend ook dat ik weer flink wat uurtjes in de trein gezeten heb! Dit heb ik de afgelopen week meegemaakt.

Ik moet zeggen dat mijn treinreizen deze week heel voorspoedig verliepen. Ik heb geen vertragingen gehad, weinig irritante medereizigers en merendeel van de dutjes die ik in de trein deed waren ook heerlijk verfrissend.

Op woensdag moest ik dus om 6 uur met de trein. De sprinter van Zutphen naar Nijmegen vertrok eerst altijd om 06 en 36, maar sinds begin afgelopen week vertrekt hij dus om 05 en 35. Dat was ik dus even vergeten maar gelukkig was ik op tijd. Het is wel eens gebeurd dat ik op de fluit naar binnen sprong, dus ik had echt geluk deze week. Ik viel uiteraard in slaap zodra ik in Arnhem overgestapt was op de intercity. Toen we bij Nijmegen aankwamen schrok ik wakker want ik dacht dat ik vergeten was om over te stappen. Gelukkig zat ik in de juiste trein!

Toen ik terugging naar Zutphen, woensdagmiddag, heb ik zo vast liggen slapen in de trein dat ik de helft van m’n treinreis gemist had. Toen ik wakker werd dacht ik dat we bij Elst waren maar we reden station Arnhem Centraal al binnen. Zó fijn!

Eigenlijk wou ik op donderdag aan m’n studie gaan werken maar ik heb beide reizen, heen en terug, in soort van trance uit het raam zitten staren. Oeps!

Vrijdagochtend moest ik écht heel hard rennen voor m’n trein. Ik had me verslapen dus toen ik voor het station langs fietste zag ik m’n trein al binnen rijden. Ik had dus drie minuten om m’n fiets weg te zetten, het station door te sprinten en m’n trein te halen. Wonder boven wonder, ik heb het gered ook!
Tijdens de treinreis kon ik niet slapen, en toen ik eenmaal sliep werd ik wakker gemaakt door de conducteur. Op dat moment haatte ik m’n leven eventjes.

Zodra ik op school was checkte ik Twitter en ik zag direct dat de NS de dienstregeling gaat omgooien per 11 december. Ik checkte of ik in het voordeel was en jawel! Heen en terug heb ik 10 minuten voordeel. Ik ben niet eerder thuis, maar wel eerder op school en de trein gaat 8 minuutjes van Tilburg naar Zwolle. Daar ben ik heel blij mee!

En jawel, ook op de terugweg van Tilburg naar huis kon ik rennen om mijn trein te halen. Ik had welgeteld 3 minuten om van het busstation naar het perron te rennen. Wonder boven wonder; ik heb het nog gehaald ook! Ook deze reis verliep verder zonder problemen. Ik werkte wat aan mijn blog en werd netjes op tijd afgeleverd in Zutphen.