the scorch trials thumbnail

Sinds afgelopen woensdag draait The Scorch Trials in de bioscoop, en dit is wat ik er van vond. WAARSCHUWING: als je de film nog niet gezien hebt, dit artikel kán spoilers bevatten!

Ik was echt onwijs nieuwsgierig naar deze film, aangezien het eerste deel, The Maze Runner, echt onwijs goed en spannend was. Ergens heeft dat ervoor gezorgd dat mijn verwachtingen ook vrij hoog waren, want als het eerste deel zo goed is, is het tweede deel waarschijnlijk nog beter.
Misschien is dat een gevaarlijke gedachte aangezien je dan alleen maar teleurgesteld zou worden, maar gelukkig is dat niet gebeurd.

In interviews heeft de cast gezegd dat je met een open mind naar de film toe moet gaan, en het was goed dat ik dat deed. Omdat het een boek-verfilming is, hoop je (en neem je aan) dat ze het boek ook echt aanhouden. Ik moet zeggen dat ze te ver van het boek afweken naar mijn zin, vooral ook omdat ik het boek erg leuk vind en ik benieuwd was naar hoe ze het zouden gaan verfilmen.
Ergens deed de film van The Scorch Trials me meer denken aan het boek van The Death Cure, maar dat nam niet weg dat de film erg goed was.
Ook leek het alsof het een hele langzame film was (terwijl het boek supersnel weglas) maar uiteindelijk bleek dat ik het besef van tijd helemaal kwijt was en was de film zelfs nog eerder afgelopen dan ze bij de bioscoop tegen ons zeiden.

De special effects waren echt heel gaaf gedaan. Ook de Cranks waren ontzettend goed gemaakt. Ik vraag me ergens nog steeds af of ze met een computer gemaakt zijn of dat het geschminkte acteurs waren, aangezien merendeel van de Cranks geen ogen heeft.
De cast is onwijs goed gekozen. Ik zou zelf geen andere/betere acteurs kunnen bedenken voor de rollen

The Scorch Trials is gewoon een film die je moet gaan zien, maar als je The Maze Runner nog niet gezien hebt, kijk die dan eerst want anders is er geen touw aan vast te knopen!

Heb jij The Scorch Trials al gezien? Laat in een reactie achter wat jij ervan vond!