Het is alweer een maand geleden dat ik naar Brussel ging voor Harry Potter: The Exhibition, maar ik wou er alsnog over schrijven!

IMG_1594

Het is misschien al wel overduidelijk dat ik groot Harry Potter fan ben. Ik heb alle boeken ontelbaar keer gelezen en de films ken ik onderhand ook zo goed als uit mijn hoofd. Het was dus ook niet de vraag óf ik naar Brussel zou gaan voor de expo, maar wanneer. 12 juli was dus die dag (we gingen op maandag weg naar Brussel, op dinsdag naar de expo en op woensdag weer naar huis). Ik ging samen met Maaike, die ook groot fan is van Harry Potter.

Wat is Harry Potter: The Exhibition?

Dat is heel simpel. Het is een tentoonstelling van allemaal stukken die ze in de films gebruikt hebben. Kostuums, items maar ook stukken decor. Deze staan in de Expo hallen in Brussel opgesteld en daar kan je die dan bekijken.

Ik vond de expo zelf heel erg leuk. Het was heel gaaf om alle stukken te zien die ze in de films gebruikt hebben. Ik verbaasde me wel over hoe klein de acteurs waren, vooral Emma Watson. De kostuums uit de laatste films waren nog steeds veel kleiner dan ik zelf ben. Ik had haar dus wel wat groter verwacht. Foto’s maken mocht ook gewoon, maar zonder flits. Uiteraard heb ik ook foto’s gemaakt dus deze zal ik zo laten zien.

Het nadeel vond ik dat er echt heel veel mensen waren. Vooral aan het begin was het heel erg druk maar als je verder liep had je wel wat meer ruimte om alles te bekijken en de bijschriften te lezen.
Op Facebook zag ik iemand die aan het klagen was dat je langer in de winkel aan het eind van de expo liep dan in de expo zelf – die was er met een half uur doorheen. Daar ben ik het niet mee eens, Maaike en ik waren (volgens mij) ruim een uur kwijt daar binnen. Misschien zelfs wel anderhalf uur.
De winkel die aan het einde van de expo zit vond ik wel flink prijzig – dezelfde toverstok die ik in Orlando voor 30 dollar kocht, was in Brussel te koop voor 40 euro.

Al met al vond ik het een fantastische exhibition. Ik zou er niet nog eens naar toe gaan omdat je t na één keer wel gezien hebt, maar voor de echte Harry Potter fan is het zeker een must om er heen te gaan!

IMG_1994

De foto’s die ik gemaakt heb: (van links naar rechts, boven naar beneden) The Fat Lady – The Marauders map – Gryffindor gewaad – gewaad Severus Snape – Toverstok Severus Snape – Quidditch gewaden – het Monsterlijke Monsterboek – gewaad Tom Riddle – een van de schaakstukken uit het toverschaakspel uit de eerste film.
IMG_1995

Het graf van de begraafplaats uit de vierde film – Public Notice – Slytherin gewaad – de regelmuur van Umbridge – Het zwaard van Godric Gryffindor – de vuurbeker – Dobby – Felix – banner van Slytherin

 

Ben jij ook naar Harry Potter: The Exhibition in Brussel geweest? Laat in een reactie achter wat jij er van vond!