Image and video hosting by TinyPic

Vuurwerk opzich vind ik geen probleem. Om 12 uur ’s nachts. Zolang het niet knalt.

Vroeger was ik helemaal gek op vuurwerk. Hoe harder het knalde, hoe beter. Ik was absoluut niet bang, mn broertje en ik speelden ‘oorlogje’ met Romeinse Kaarsen waarbij we dramatisch door de lucht vlogen met die dingen in onze handen. Op oudjaarsdag kregen we altijd ons vuurwerk, en dat probeerden we dan voor 12 uur ’s nachts allemaal weg te knallen. Dat lukte dus niet altijd en bleef er altijd wat over wat de kelder in verdween.

Dit jaar hebben mijn ouders besloten helemaal niets meer te halen aan vuurwerk. Niets. Vroeger hadden we altijd sierpotten en een vuurpijl, maar dit jaar helemaal niets. Dat vind ik wel een beetje stom.

Wat ik nog stommer vind, zijn al die knallen. Sinds een paar jaar moet ik er niets meer van weten en wil ik zelfs geen Romeinse Kaarsen meer. Want dat duurt lang en het is saai. Wat ik nog wel leuk vond, twee jaar geleden, was uit mijn dakraam hangen met eerdergenoemde Romeinse Kaars en mijn moeder een halve hartaanval te bezorgen. Verder ging ik nog even naar buiten als mijn ouders hun vuurwerk gingen afsteken en dan ging ik weer snel naar binnen. TV kijken en oliebollen eten. Heerlijk.

Maar over die knallen. Op het moment van schrijven, 30 december, half 6 ’s avonds, word ik telkens al opgeschrikt door een harde knal. Mijn paard vindt het wel ok√©, maar iedere keer als ze een knal hoort, moet ze even opkijken en als het haar uitkomt maakt ze ook even een raar sprongetje. Debiel beest.
Wat ik dus al merk, is dat die nieuwe wet dat je pas op oudjaarsdag om 6 uur ’s avonds vuurwerk mag afsteken, niet nageleefd wordt. Ik bedoel maar, 2015 is nog 28 uur weg (op moment van schrijven), en het klinkt al alsof we in een oorlogsgebied wonen.

Laten we gewoon met z’n allen lekker siervuurwerk afschieten, genieten van de mooie kleuren en dan verder gaan met ons leven. GEEN KNALLEN MEER.