Image and video hosting by TinyPic

De nieuwste rage op het gebied van spelletjes. Candy Crush Soda. Ik haat dat spel.

EN TOCH SPEEL IK HET.
Nee maar serieus. Het is een gemeen spel. Bij Candy Crush Saga ben ik nu bij level 382 en ik zit al maanden vast. Zonder grapjes. Ik kom er niet doorheen. Ondertussen heeft mijn moeder me dik ingehaald en zit nu over level 400 heen en ik kom er maar niet door. Ik erger me kapot.

En dan nu. Candy Crush Soda. Eigenlijk precies hetzelfde als Saga, maar toch iets anders. Mijn moeder was al langer bezig met dit spel en nu heeft ze ook mij eraan gekregen. Ik ben hard op weg haar in te halen, ik ben al blij level 72. Alleen hier weer hetzelfde verhaal. Ik kom er niet door. De bedoeling is dus om zo’n beertje boven een snoepketting te krijgen maar dat wil dus maar niet lukken. Nog meer ergernissen.

Toch heb ik het idee dat de Soda versie meer gewaardeerd wordt dan de Saga versie. Eerst zag ik altijd op Facebook: “Ik wil geen Candy Crush uitnodigingen!” en diezelfde mensen zijn nu druk bezig met Soda. Ik kan het niet geloven. Ergens denk ik dat dit te vergelijken is als met Flappy Bird. Zodra het nieuwe eraf is, is het niet meer leuk. Over pakweg een maand.

Wat ik al helemaal niet kan geloven, is dat de ontwikkelaars van het spel er zelfs reclame voor gemaakt hebben. Alweer, zonder grapjes.

Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen Candy Crush Saga en Soda? Nou, eigenlijk vrij weinig. Bij Soda heb je letterlijk ‘soda’. Je moet flesjes kapot spelen en dan stijgt de soda. In de soda drijven de snoepjes omhoog dus het veld gaat twee kanten op. Ik kan de Soda versie wel waarderen, ookal is de Saga wat sneller zegmaar. In ieder geval, een nieuwe uitdaging en tegelijkertijd ergernis!

Speel jij ook Candy Crush? Laat in een reactie achter wat jij van dit spel vindt!