Dat ik veel van muziek hou, is waarschijnlijk wel uit mijn blog gebleken. Ik heb dan ook een grote cd verzameling, en mijn lp verzameling komt langzaam tot stand. Maar wat is nou mijn voorkeur?

Ik kocht mijn eerste cd toen ik net 12 was. Schrei, van Tokio Hotel en sindsdien is de verzameling alleen maar gegroeid. Ik weet niet precies hoeveel cd’s ik heb, maar het zijn er ongeveer 70.

Mijn eerste lp kocht ik in 2013, maar de speler die ik op zolder gevonden had bleek kapot te zijn en het duurde anderhalf jaar(!) tot ik eindelijk een nieuwe kon kopen. De review hiervan kan je hier vinden. Ik heb nu ongeveer 10 lp’s, denk ik.

Ondanks dat ik lp’s echt helemaal geweldig vind, gaat mijn voorkeur toch uit naar cd’s. Mijn slaapkamer, waar mijn lp speler staat, is altijd heel erg stoffig, zelfs als ik heel veel stofzuig en stof + vinyl = error. Ik heb dus de hele tijd dat mijn speler stukjes overslaat doordat er stof op zit. Hier kan ik echt niet tegen, dus uiteindelijk ga ik dan toch naar de cd luisteren.

Uiteindelijk pak ik dus toch eerder een cd dan een lp, maar zodra ik een manier heb gevonden om mijn slaapkamer stofvrij te krijgen zal dit wellicht gaan veranderen!

Wat is jouw voorkeur? Cd of lp? Laat een reactie achter!