Nog een beetje in het kader van ‘Meet The Blogger’: mijn favoriete muziek!

Ik luister echt heel veel verschillende muziek. Zo staat de radio heel vaak aan (3FM) en als ik wegga heb ik altijd mijn iPod bij me. De afgelopen tijd is de muziek waar ik veel naar luister heel erg verandert. Eerst luisterde ik veel punk/rock/metal maar dat is nu niet meer zoveel. Wel vind ik het nog heel leuk om naar concerten van die bands te gaan.

De vier bands die ik hier onder ga beschrijven, zijn in principe mijn top 1. Ik kan niet kiezen welke van deze bands ik het meest leuk vind!

1. Hurts
Hurts ken ik sinds 2010 denk ik. Ik had een 538 hitzone gekocht en daar stond een heel mooi nummer op. Dat nummer heb ik serieus wekenlang op repeat gehad maar ik heb nooit de moeite genomen om op te zoeken van wie dat nummer nou eigenlijk was. Toen ik in 2011 naar Pinkpop op tv zat te kijken, en ik Hurts zag, was ik gelijk om. Toen ik hun muziek opzocht bleek dus dat ik een van hun nummers al kende. Dat nummer was Better Than Love en uit dat nummer komt ook de titel van mijn blog: “I see the lights through the rain”.

2. Arctic Monkeys
Arctic Monkeys is net zo’n soort geval als Hurts. Omdat ik heel veel radio luister, heb ik al heel veel van Arctic Monkeys gehoord, maar wist ik niet dat het die band was. Toen ik later ‘Why’d you only call me when you’re high?’ op -jawel- 3FM hoorde, was ik om. Bij het luisteren van alle albums, kwam ik erachter dat ik heel veel dus al ken.

3. Muse
Hoe ik aan Muse gekomen ben is ook een verhaal apart. Mn vader vind ze ook helemaal geweldig, en ze zouden naar Nederland komen (Goffertpark, 2010) maar dat was dus op mijn verjaardag en mijn vader vond dat hij het niet kon maken om op mijn verjaardag naar een concert te gaan. Tot ik ‘Uprising’ op -alweer- 3FM hoorde en ik het echt ontzettend tof vond! Toen ben ik dus met mijn vader, op mijn verjaardag, naar Muse geweest en dat was ontzettend vet!

4. Motionless In White
De eerste keer dat ik Motionless In White hoorde vond ik het echt verschrikkelijk. Maar, dat heb ik bij bijna alle bands die ik ooit geluisterd heb wel. Ik zag ze steeds vaker langskomen op Twitter en Tumblr, dat ik besloot ze -nogmaals- op te zoeken en ik koos alweer hetzelfde nummer uit. Dit keer vond ik het echt ontzettend tof en heb ik het nummer achter elkaar op repeat gehad. Ik luister niet meer zoveel metalbands, maar Motionless In White zal er altijd in blijven!

Dat waren mijn favoriete bands. Wat is jullie favoriete muziek? Laat het achter in een reactie! 🙂