Deze TAG gaat niet over mij maar over (een van) mijn huisdieren!

Omdat ik een cavia, paard en een hond heb, heb ik besloten om de TAG gewoon drie keer in te vullen – met tijd er tussen natuurlijk. Vandaag bijt Mack de kop er af!IMG_1540

Wat voor soort dier is het en welk ras?
Mack is een gladharige cavia!

Wat is de naam van je huisdier?
Iedereen weet het waarschijnlijk al wel, maar zijn naam is Mack

IMG_1634

Hoe lang heb je je huisdier al?
Even uit m’n hoofd heb ik hem nu iets meer dan een half jaar. Volgens mij heb ik hem in januari gekocht.

Hoe kom je aan je huisdier?
Mooi verhaal! Ik ging naar de dierenwinkel om een clicker te kopen voor Ylga (m’n paard). Toen ik even bij de dieren keek zag ik een cavia zitten die afgeprijsd was – ja echt! Hij was 10 euro ipv 20. Uiteraard had ik even nagevraagd waarom hij afgeprijsd was. Dat was dus omdat hij ‘te oud en te groot’ was en niemand wou hem nog hebben. Dat vond ik wel zo zielig dat ik hem niet kon laten zitten. Twee dagen later heb ik hem opgehaald!

Hoe oud is je huisdier?
Mack wordt in oktober 1 jaar ou

dIMG_1635

Wat is er zo grappig aan de persoonlijkheid van je huisdier?
Hij is zo heerlijk gek. Als ik hem eten geef wordt hij helemaal wild en gaat hij door z’n hok stuiteren (letterlijk!). Als ik hem loslaat in mijn slaapkamer moet hij altijd even zijn energie kwijt en rent hij een paar rondjes door mijn kamer heen. Verder houdt hij heel veel van knuffelen en dan ligt hij altijd lekker knorrend in m’n armen.

Hoe belangrijk is de band die je hebt met je huisdier?
Heel belangrijk! M’n huisdier is misschien maar een deel van mijn leven, voor hem ben ik zijn hele leven. Het is voor mij dus heel belangrijk dat mijn dieren weten dat ze bij mij liefde krijgen.

Wat zijn je favoriete herinneringen die je hebt gehad met je huisdier?
Ik heb niet zo heel veel favoriete herinneringen met Mack, het is natuurlijk maar een cavia. Lekker met hem knuffelen vind ik altijd wel erg fijn, vooral omdat ik zie hoe fijn hij het vindt om bij me te zitten. Als Mack blij is ben ik ook blij!

IMG_1922