Deze vrijdag stond Of Mice & Men in de Melkweg in Amsterdam. Het was de vijfde keer in een jaar tijd dat ze in Nederland speelden en uiteraard hebben ze de Melkweg weer finaal afgebroken.

Opener Volumes had moeite met het opwarmen van de zaal. Het duurde een poosje tot ze het publiek goed van de grond af kregen, maar zodra dat gebeurde werd er gelijk een goed feestje gebouwd. De set zat goed in elkaar en ook het geluid klonk prima.
Het tweede voorprogramma, The Amity Affliction, werd met open armen ontvangen. Het was duidelijk dat veel mensen niet alleen voor Of Mice & Men kwamen en vanaf het eerste nummer ging het dak er af. De set van The Amity Affliction zat goed in elkaar en de nummers werden goed ontvangen in de zaal. Ook de moshpit, die vanaf het eerste nummer los was, was niet stil te krijgen.

Zodra Of Mice & Men het podium op kwam was het duidelijk dat merendeel toch echt voor deze band kwam. De metalband uit Californië heeft er alles aan gedaan om de zaal met de grond gelijk te maken, en dat is ze gelukt ook. Het publiek was niet rustig te krijgen en ook circle-pits en een heuse wall of death werden gevormd onder het toeziend oog van frontman Austin Carlile.
 photo IMG_2172_zps9pmsw8hw.jpg
Na een uur en een kwartier was de band door alle nummers heen en werd iedereen weer naar huis gestuurd. Het is duidelijk dat Of Mice & Men een ontzettend strakke live band is, ondanks dat de bas naar mijn mening iets té hard stond. De fans konden voldaan weer naar huis, OM&M heeft deze avond perfect afgesloten.