Dit artikel schrijf ik, nadat Nienke ook een artikel had geschreven over haar favoriete concert zalen. Dit zijn mijn favoriete plekken om bands live te zien!

Eerlijk gezegd, heb ik maar twee bands op het favorieten-lijstje staan.

1. Tivoli Vredenburg, Utrecht.
Toen de nieuwe Vredenburg nog niet open was, ben ik al een paar keer in de Tivoli Vredenburg Leidsche Rijn geweest. Ik was al ontzettend tevreden met de organisatie en de akoestiek in die zaal, dus ik was benieuwd hoe het in de nieuwe Vredenburg is. En dat is heel erg goed! De Ronda is ovaalvorming, waardoor de afstand van de achterkant van de zaal naar het podium niet zo heel groot is en je alles goed kan zien. Je bent dus altijd dichtbij het podium, ook al sta je helemaal achterin.
De akoestiek in de Ronda en de Pandora (de zalen waar ik ben geweest) is heel erg goed en ook de organisatie is goed geregeld. Het binnenlaten van de mensen ging heel snel en goed, dat is altijd erg fijn. Dat de zaal naast het station zit, is natuurlijk ook nog een heel groot pluspunt!
ronda

2. 013 in Tilburg
Ook in deze zaal ben ik twee keer geweest, en ik ben ook hier onwijs tevreden over de akoestiek en de organisatie. Toen ik anderhalf jaar geleden in November vanaf 12 uur al voor de zaal zat, in de regen, kwamen de medewerkers ons warme thee brengen en ook hadden ze iedereen verrassend snel binnen toen de deuren open gingen. Omdat de 013 een grote zaal heeft die met trappen omhoog loopt, weet je zeker dat je altijd goed zicht hebt op het podium. Naast de 013 zit een enorme parkeergarage die heel erg goedkoop is. Het station zit op 10 minuten lopen, dus dat is ook een goed punt.

Foto gemaakt door Jostijn Ligtvoet Fotografie

Foto gemaakt door Jostijn Ligtvoet Fotografie

Zoals jullie al wel opgemerkt hebben, staat de zeer geliefde Melkweg niet in mijn ‘lijstje’. Dit komt omdat ik een vrij grote hekel heb aan de zaal, omdat de akoestiek om te janken is, en ook de organisatie laat nogal te wensen over. Daarbij moet je een kwartier met de tram om bij de zaal te komen en als je niet met de tram gaat, is het vrijwel onmogelijk om het Leidseplein te vinden.

Wat is jou favoriete concertzaal? Laat een reactie achter!