Op woensdag 26 augustus 2015 stond Simple Plan in een uitverkocht Paradiso. Uiteraard was ik er bij, en dit is wat ik er van vond.


De opener van deze avond was The Overslept. Dit is een jong bandje uit Nederland die ik pas één keer eerder had gezien. Dat was op het Dutch Scene Rock It! festival en toen speelden ze een akoestische set. Ik was erg benieuwd hoe ze vanavond zouden zijn, en ik was zeker niet teleurgesteld. Op één nummer na was alles zuiver en goed verstaanbaar en ik ben zeker benieuwd wat we nog meer van deze band te horen krijgen.

Om half 9 was het al tijd voor Simple Plan. Ze waren drie-en-een-half jaar geleden voor het laatst in Nederland, toen stonden ze in het Klokgebouw in Eindhoven. Het is een lange tijd stil geweest rondom de band, maar binnenkort kunnen we het zesde studioalbum van ze verwachten.

Ze openden met Jet Lag en vanaf de eerste seconde stond de band als een huis. Het is zeker te horen dat ze de chemie na al die jaren stilte niet verloren zijn, want het was van het eerste nummer tot het laatste één groot feest. Ze speelden oude nummers, zoals Crazy, Welcome To My Life en Perfect maar ook een gloednieuw nummer dat op vrijdag uit zou komen: ‘Boom’. Wat opviel was dat ze het nummer ‘Saturday’, dat een paar weken geleden uitgekomen is, niet gespeeld hebben. Ook een cover ontbrak niet op de setlist: ze speelden (een stukje van) I Gotta Feeling, dat gecomineerd was met hun eigen nummer Jump.

Tijdens de toegift kwamen de vriendin en dochters van zanger Pierre Bouvier aan de zijkant van het podium staan en uiteraard moesten beide meisjes zich even laten zien. Het absolute cute-hoogtepunt was wel toen het jongste meisje na de set het podium op liep met een drumstock zodat drummer Chuck die het publiek in kon gooien. Uiteraard kreeg ze een enorm applaus van de vele fans die nog in de zaal stonden toen ze zwaaiend afscheid nam van het publiek.

Simple Plan heeft vanavond weer laten zien dat ze een enorm strakke live-band zijn, en ze hebben beloofd snel weer terug te komen naar Nederland. Daar houden we ze maar aan, want dat beloofden ze na hun show in het Klokgebouw ook.