Gisteravond stond Destine in een uitverkocht Hedon in Zwolle. Ik was er uiteraard bij en dit is wat ik er van vond.

Call It Off 1

Opener van de avond was Call It Off, een bandje dat hard aan de weg timmert in Nederland. Ik moet toegeven dat ik blij was oordoppen te hebben want het geluid stond erg hard, maar dat neemt niet weg dat ze een goede set weggaven. Het was duidelijk dat het publiek voor Destine kwam, maar dat hield deze band niet tegen om de zaal alsnog te laten springen. Dit lukte niet van harte, maar uiteindelijk kwamen er toch wat voetjes van de vloer.

Destine 1

Om kwart voor 9 was het tijd voor Destine zelf. Vanavond kwamen vooral alle bekendere nummers langs, en vanaf de eerste minuut ging de zaal helemaal los. Over twee weken valt het doek voor de band, en dat het ook voor hun enigszins zwaar is, blijkt wel tijdens de speech van toetsenist Laurens over hoe de band is begonnen. De paar mensen die er doorheen begonnen te schreeuwen: “SPELEN!” verpestte het weer een beetje.
Toen zanger Robin het nummer ‘In The End’ akoestisch speelde, was het te merken dat de emoties hoog opliepen in de zaal. Het afscheid valt veel mensen toch zwaar.
Na dik een uur spelen gaven ze nog een toegift van drie nummers en toen was het echt voorbij. Iedereen kon met een heel goed gevoel naar huis, want wat is Destine live toch ongelofelijk goed.

Mijn cijfer voor deze avond is absoluut een dikke 11.