Om nog maar even in de muziek sferen te blijven, vertel ik vandaag over de dingen die ik heel erg irritant vind bij concerten.

Bij elk concert kom je het wel tegen, dingen waar je je mateloos aan irriteert. Dit zijn de dingen die ik persoonlijk erg vervelend vind.

1. Overdramatische fangirls
Bij veel concerten zie je dit (gelukkig) (niet) meer, maar er zijn een aantal bands waar de helft van de zaal bijna flauwvalt als de zanger het podium op komt lopen. Sleeping With Sirens is zo’n voorbeeld. Ik had mijn oordoppen niet in omdat het geluid te hard was, nee, het gegil was veel te hard om aan te horen. Beetje jammer.

2. Slecht geregelde zalen
Toen ik vorig jaar april bij het concert van Of Mice & Men was, in de Melkweg, werd ik niet echt blij. Een medewerker die keihard tegen ons stond te schreeuwen dat we van de brug af moesten omdat er om 5 uur nog even hekken geplaatst moesten worden. Sorry?

3. Geluid dat veel te hard staat
Waarom moet dat? Ik hoef niet doof! Op een fatsoenlijk volume kunnen we het ook best wel horen, maar ja, bij sommige bands moet het geluid over het gegil heen komen en dat is nog wel eens een puntje…

4. Concerten die uitlopen
Van te voren wordt er altijd heel leuk een tijdschema op de website van de zaal geplaatst, maar toch krijgen ze het altijd voor elkaar om een kwartier, soms zelfs een half uur, uit te lopen. Daardoor heb ik wel eens een trein gemist, of een deel van het concert. En daar betaal ik dan grof geld voor.

5. Duwen
Ik vind front row staan heel leuk, second row vind ik een minder goed plan. Anderhalf jaar geleden was ik bij een concert van Pierce The Veil. Ik stond tweede rij, en ben minstens drie keer gestorven in die zaal. Het geduw was zo erg, dat was echt niet normaal. Ik heb dit nog nooit gezegd, maar ik was blij dat die show klaar was zodat ik het publiek uit kon.

Zo kan ik natuurlijk wel door blijven schrijven, maar dan zijn we morgen nog niet klaar. Dit waren mijn grootste irritaties!

Herken jij dingen hiervan? Wat zijn jou concert irritaties? Laat een reactie achter!