Het concert werd vorig jaar augustus al aangekondigd en gisteravond was het dan toch echt zo ver, 5 Seconds Of Summer (5SOS) in een stijf uitverkochte Ziggo Dome.

5 Seconds Of Summer kent een groot deel van hun bekendheid door One Direction, die de band op YouTube hebben gevonden en zij hebben ze meegenomen op hun stadiontour in 2014. Woorden als ‘ze zijn het nieuwe One Direction’ vind ik niet helemaal passen, daar ik ze meer associeer met bands als Green Day en All Time Low. Dat ze de Ziggo Dome in ongeveer twee uur hebben uitverkocht, zegt wat over hun fanbase in Nederland.

Om half 9 begon het voorprogramma, Hey Violet. Nog niet iedereen was de Ziggo Dome al in, maar het gegil van de fans was oorverdovend. Het was duidelijk dat deze jonge band goed ontvangen werd. Zelf vond ik het wat minder, maar dat komt misschien omdat het gegil over de muziek heen ging en ik het dus niet zo goed kon horen.

Na een half uurtje spelen maakte Hey Violet plaats voor 5 Seconds Of Summer, die netjes om half 10 het podium betraden. Het gegil was nu nog harder, maar gelukkig was het geluid nu beter dan bij Hey Violet en was het wél verstaanbaar. De vier jongens uit Australië hebben in anderhalf uur de hele Ziggo Dome op de kop gezet. Ondanks dat er zitplaatsen waren, zijn er waarschijnlijk weinig mensen geweest die de hele avond gezeten hebben door alle energie die door de zaal ging.
Na deze avond is het duidelijk dat 5SOS goed is in wat ze doen, en prima een volle zaal kunnen vermaken. De band heeft een prima show neergezet, met al hun bekende nummers en ook een cover van Green Day, American Idiot.

Al met al was het een zeer geslaagde avond en kon iedereen weer met een goed gevoel naar huis.

Ben jij ook naar 5 Seconds Of Summer geweest? Wat vond jij ervan?