Zoals in Weekly Occupations al te lezen was, ben ik onlangs begonnen met hardlopen. Vandaag vertel ik hoe ik ben begonnen en hoe ver ik nu ben!

Speciaal voor deze blogpost heb ik mijn goede voornemens blogpost van begin dit jaar weer eens doorgelezen en jawel! Hardlopen staat er in! Ik citeer: “ik ben een paar weken geleden begonnen met hardlopen, maar het begint me nu toch echt iets té koud te worden om in een joggingbroek en trui naar buiten te gaan. Zodra de winter voorbij is ga ik sowieso weer hardlopen, maar nu eventjes niet.” Ehm, ja.. ‘Zodra de winter voorbij is’. Niet dus. Of eigenlijk wel, want ik ging voor het eerst weer hardlopen op 3 juni.

 

Dit was mijn eerste hardlooprondje! Ik stelde een doel voor mezelf. “Daar loop ik heen, en dan mag ik tot dat punt wandelen en dan moet ik weer rennen.” Opzich werkte dat best! Uiteindelijk ging ik uitbereiden en liep ik steeds verder.

Ik ga uiteraard niet al mijn hardlooprondjes hier laten zien want dat zijn er vrij veel. Ik heb best wat ‘tegenslagen’ gehad met het lopen. Zo liep ik voor Pinkpop heel veel, maar heb ik na Pinkpop bijna heel juni niet meer hardgelopen. Zo ook juli en augustus. Halverwege augustus heb ik zes keer gelopen in totaal, om in september het roer om te gooien en echt regelmatig te gaan lopen. Ik begon dus begin september met een rondje van 2.85km en ik liep 7:05minuten per kilometer. De keren daarna gingen al beter, mijn gemiddelde tijd ging omhoog naar ong. 6:30 minuten per kilometer en ik ging wat verder lopen. De laatste keer dat ik in september liep, liep ik al 5 kilometer.

Op dat moment leek het alsof ik instortte, de week erna hadden mijn benen absoluut geen zin meer om nog mee te werken dus heb ik een weekje niet gelopen. Op 1 oktober begon ik dus weer. Dat weekje rust was het beste wat ik kon doen want ineens liep ik een gemiddelde snelheid van 6:15 minuten per kilometer! Ik ben dus flink vooruit gegaan. Dat motiveerde me natuurlijk om nog beter te lopen en een week later liep ik voor het eerst een gemiddelde snelheid van 5:58 minuten per kilometer. Het doel voor eind oktober was om 5 kilometer in 30 minuten te lopen, dus 6:00 minuten per kilometer gemiddeld. En dat is met het derde hardlooprondje al gelukt!


Ik heb toen ook mijn hardloopdoel bijgesteld naar 6 kilometer lopen in oktober. Dat moet makkelijk lukken! Uiteindelijk wil ik ook aan georganiseerde lopen mee gaan doen. De eerste staat al gepland: eind november is de speculaaspoppenloop waar ik aan mee ga doen! Mijn doel is om dan 6 kilometer in 30 minuten te lopen. Dat moet zeker haalbaar zijn! Ik heb namelijk op het moment van schrijven (10 oktober) net een rondje van 2 kilometer achter de rug. Deze liep ik in 5:32 minuten per kilometer gemiddeld en daar ben ik heel tevreden mee!


Uiteraard ben ik van plan jullie vaker op de hoogte te houden van mijn hardloopvoortgang. Ik vind het hardlopen in ieder geval heel leuk en ik krijg er een heel goed gevoel van!