Een tijdje geleden schreef ik een artikel over de Mug Cake van Dr. Oetker. Dat was dus echt een regelrechte ramp, maar later kwam ik de mug cake van De Gooische Banketbakker bij de Xenos tegen. Ik was benieuwd of deze wél ging lukken, dus nam ik hem mee.

IMG_4866

Toen ik de melk bij de mix gooide, vond ik dat het er gelijk al veelbelovend uit zag. De klontjes verdwenen mooi en het werd een glad beslag. Net zoals de Dr. Oetker variant moet ook deze cake volgens de verpakking een minuut in de magnetron. Ik kwam er al snel achter dat dat bij lange na niet genoeg is. De bovenkant van het beslag werd al echt cake, maar het is nog lang niet hoe het moet worden.

IMG_4868

Nog maar een minuutje dus. Na die extra minuut was de cake echt mooi cake, maar nog steeds zaten er een paar plekjes in die echt beslag zijn, dus heb ik de mok nog een halve minuut in de magnetron gezet. Dat bleek een veel groter succes te zijn, de cake is nu echt goed. De mok was veel te heet om vast te houden, dus heb ik die maar met een ovenhandschoen uit de magnetron gehaald.

IMG_4869

De cake smaakte echt goed. Op het pakje stond dat je het met halfvolle melk moet maken, maar wij hadden alleen volle melk in huis en dat werkte ook prima. De cake was eetbaar en het smaakte ook echt zoals het hoort – naar chocoladecake. Onderin de mok was het nog wat zachter, maar dat waren slechts kleine plekjes. Het was niet zoals de Dr. Oetker variant, dat was meer pudding dan cake.

Al met al heeft de mug cake mij toch weten te verrassen. Het is me nu toch gelukt om een fatsoenlijke cake in mijn mok te krijgen dus deze variant is zeker voor herhaling vatbaar!