Pinkpop is alweer een paar dagen geleden en ik heb in dat weekend best wat foto’s gemaakt. Vandaar dat jullie bij deze een fotoverslag krijgen!

Vrijdag

IMG_1146

We kwamen vroeg, heel vroeg aan bij camping A (om 7 uur waren we er al!). We waren niet de eerste, maar alsnog hadden we een mooi plekje op de camping.
Toen de tent stond ben ik nog maar even voor de tent een dutje gaan doen. Een hele festivaldag op 3 uur slaap werkt niet echt namelijk….
Pinkpop zonder pizza is geen Pinkpop, dus hier het eerste stuk pizza. De pizza’s op Pinkpop zijn zó lekker!
Ook stond ik nog even onder de 3FM studio. Mijn toekomstige werkgever, maar dat weten zij nog niet.

IMG_1147

Emma en ik hadden behoorlijk wat lol met de spiegels die op het festivalterrein hingen.
De roze pinkpophoed is binnen! Later deze dag heb ik m’n hoedje nog laten signeren door De Staat.
Selfie toen we zaten te wachten op een band.
’s Avonds ging ik naar De Staat en ik stond front row. Ze gaven een fantastische show weg! De hele Brand Bier tent stond helemaal vol en ik was blij dat ik niet in de circle pit was gesprongen bij Witch Doctor. Wat ging dat hard zeg…

Bands die ik gezien heb op vrijdag: Bastille, Years&Years, James Bay, De Staat, Red Hot Chili Peppers

Zaterdag

IMG_1148

We begonnen de dag met ontbijt. Twee broodjes met verse omelet. Heerlijk! Prima ontbijtje!
We maakten een foto bij de grote PINKPOP letters. Dat is toch iets wat je gedaan moet hebben!
Omdat mijn roze hoedje gesigneerd was door De Staat en ik niet wou dat de handtekeningen zouden vervagen of uitlopen, kocht ik ook het zwarte pinkpophoedje.
Toen ik aan het wachten was op De Staat (die speelden nóg een keer!) tweette MIAMIGO me terug dat ze op het terrein liepen. Het duurde even voor ik ze kon vinden maar het was gelukt! Ik maakte deze selfie met ze.

IMG_1149

Zo ziet het veld er uit als de circle pit van De Staat is langsgekomen… Zelfs de kabelgoot lag open!
We wouden graag nog even naar het optreden van Lucas Hamming kijken, maar de tent stond zó vol dat we er met geen mogelijkheid nog bij konden. Dan maar buiten luisteren…
’s Avonds ging ik nog even kijken bij Bazart, een Belgisch bandje. Als je ze nog niet kent, luister het zeker even want ze zijn echt fantastisch!
En dan hét hoogtepunt van Pinkpop 2016: RAMMSTEIN! Ik luister al vrij lang naar Rammstein maar ik heb ze nog nooit live gezien. Wát een ervaring, wát een show! Ik heb heel erg genoten van dit optreden. Vuurwerk voor, achter en op het podium. Ik stond vrij ver naar achteren en zelfs daar kon ik de hitte van het vuur nog voelen! Onwijs gaaf, echt niet normaal.

Bands die ik gezien heb op zaterdag: MIAMIGO, Lucas Hamming (half dus), Skillet, De Staat, Bazart en Rammstein

Zondag

IMG_1179

De derde en laatste dag! Ik zag er zó dood uit na een paar uur slaap per nacht en heel veel lopen…
Emma zag er niet veel beter uit dan ik. Hier hadden we allebei een flowercrown gekocht. Supercute!
We genoten van Douwe Bob (in het echt is hij nog veel mooier dan op tv!)
Ponchocrew! Bij het laatste nummer van Douwe Bob ging het regenen en niet zo’n klein beetje ook. Deze selfie met Nienke en Emma maakte ik vlak voor de bui losbarstte.

IMG_1180

Ook bij All Time Low regenden we nat… Het was het wel waard want het was een fantastisch optreden.
Zo zag het veld er uit na de regen. Mijn schoenen waren aan het eind van de dag echt helemaal smerig.
Even wachten op Bring Me The Horizon. Ook hier regende het, maar ook dat optreden was echt mega.
Balthazar was wel mijn hoogtepunt van de zondag, maar het einde was echt heel vreemd. Ze werden om kwart voor 10, tijdens het laatste nummer, namelijk gewoon uitgezet. De stekker werd er uit getrokken. En waarom? Paul McCartney vond dat niemand door zijn tijd heen mocht spelen, ook andere podia niet. Met het hele publiek heb ik toen Balthazar een enorm applaus gegeven, drie keer. Dat verdienden ze echt want het was een fantastisch optreden. Paul McCartney kwam overigens een kwartier te laat en we zijn een half uur eerder naar de camping gegaan want als we bleven zitten luisteren vielen we zo in slaap. Niet mijn ding, die muziek.

Al met al was dit echt een fantastisch weekend. Op het moment van typen (donderdagochtend) ben ik nog steeds helemaal kapot maar ik zou het zo weer over doen. Hopelijk volgend jaar!

Ook komen er nog pinkpop vlogs online. Houd hiervoor mijn youtubekanaal in de gaten!