Ik heb een nieuw klein vriendje! Vandaag stel ik hem voor op mijn blog.

Vroeger heb ik altijd knaagdieren als huisdier gehad. Ik heb drie konijnen gehad, vijf hamsters en een cavia. Mijn laatste hamster heb ik 3 of 4 jaar geleden laten inslapen, en vlak daarna overleed ook ons laatste konijn. Daarna kwamen er dus geen huisdieren meer, behalve onze hond Luca maar die hebben we ook al een eeuwigheid.

En nu heb ik dus alsnog een nieuw vriendje gekregen! Afgelopen dinsdag was ik even bij de dierenwinkel om een clicker voor Ylga te kopen (hier zal ik uiteraard ook nog over gaan schrijven!) en toen ik even bij de dieren keek, zag ik een hele leuke cavia zitten. Het arme dier was afgeprijsd. Ik wist direct dat ik hem wou hebben dus toen ik thuis kwam heb ik het zo goed als aangekondigd: “Mam, ik ga een cavia kopen!” (Uiteraard heb ik wel netjes met mijn ouders overlegd!)

Woensdag ben ik nog even teruggegaan om na te vragen of er niets mis met hem was, omdat hij ipv 20 euro, 10 euro was. Gelukkig heeft hij helemaal niets, hij werd gewoon te oud om nog in de dierenwinkel te wonen. (Hij is nu 14 weken oud) Oftewel: niemand wou hem hebben. ’s Avonds heb ik het hok van onze vorige cavia opgehaald bij mijn oom en tante. Karel was namelijk naar hun verhuisd omdat mijn hond hem iets té leuk vond, en hij is daar overleden. De kooi is daar altijd blijven staan dus dat kwam me wel heel goed uit.

En donderdag was het dan zo ver! Ik heb mijn kleine vriendje opgehaald uit de dierenwinkel. Op het moment van schrijven zit hij nog steeds stilletjes in een hoekje van zijn kooi, maar ik kan wel zien dat hij rondloopt als ik niet boven ben. Eten wil hij ook nog niet als ik er bij ben, maar gelukkig zit hij er al een stuk ontspannender bij.

IMG_5113

Mijn kleine caviaatje heet Mack. Uiteraard krijgt hij er nog een vriendje bij. Ik denk dat dat een vrouwtje wordt, dus voordat hij een kooigenoot krijgt moet hij eerst gecastreerd worden. Ik hou erg van cavia’s, maar baby’s hoef ik niet.

Binnenkort zal ik ook een video met hem maken (de Furry Friend TAG), maar voor ik dat doe moet hij nog iets meer gewend zijn.