Een tijdje geleden ben ik begonnen aan een bullet journal. Wat dat precies is en hoe ik die van mij inricht laat ik vandaag zien.

Een ‘bullet journal’ is een notitieboek waar je ál je lijstjes in kwijt kan. Ik had zo’n 100 notitieboekjes maar die heb ik nu dus allemaal bij elkaar gevoegd in één bullet journal.

Op YouTube kun je heel veel handige video’s vinden van anderen die hun bullet journal laten zien, maar vandaag laat ik zien hoe ik het doe. Mijn bullet journal is namelijk niet super netjes en strak maar gewoon vanuit de losse hand. DSC04969

Voor mijn bullet journal gebruik ik een zwart notitieboek van Moleskine. Ik had eerst een notitieboekje van de Hema maar ik vond de lijntjes niet fijn. Blokjes werkt toch net wat beter! Ik heb hem versiert met wat stickers.

DSC04970

Als ik m’n bullet journal open sla kom ik eerst bij de inhoudsopgave. Ik heb in totaal drie pagina’s gereserveerd voor de inhoudsopgave, maar als ik eerlijk ben doe ik er vrij weinig mee!

DSC04971

Dit is hoe ik mijn bullet journal vulde toen ik er net mee begon. Ik gebruikte veel washi tape en zoals je ziet is de habit-tracker bijna helemaal rood. Ik merkte dat dat juist demotiverend werkte dus na een tijdje besloot ik om alleen nog maar groen te gebruiken.

DSC04972

Voor deze blogpost heb ik foto’s gemaakt van alles wat ik er in heb gezet voor augustus. Ik begin altijd op de linker pagina met een nieuwe maand dus als ik een pagina over heb zoals hier, maak ik een titelpagina.

DSC04974

Mijn maand begint altijd met op de linker pagina een maandoverzicht. Ik schrijf de dagen + datums op en daarachter afspraken die ik heb. Afspraken zijn blauw, werk is rood en concerten of evenementen zijn groen. Zoals je ziet werk ik deze maand vrij veel!
Op de rechter pagina zet ik altijd een paar doelen neer waar ik die maand aan wil gaan werken en daaronder zet ik een klein kalendertje neer van de huidige maand en de volgende maand. Dagen met rode blokjes moet ik hoe dan ook vrij houden. Zoals je ziet heb ik in september nog niets gepland staan.

DSC04975

Daarna komt mijn habit tracker. Iedere maand schuift het een beetje, de ene maand hou ik meer bij dan de andere maand. Het schoonmaken van mijn piercing staat deze maand er voor t laatst in omdat ik dat twee maanden lang moest doen. Met mijn blog werk ik nog wel eens vooruit dus die is vaak al verder groen gekleurd dan de rest van m’n habit tracker. Ik werk niet meer met rood omdat het eigenlijk gewoon niet werkte. Het was nogal demotiverend omdat ik dan alles op een dag MOEST doen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.
Op de rechterpagina naast m’n habit tracker heb ik deze maand m’n blogplanning. Groene vinkjes staan voor als ik iets ingepland heb. Als ik een blogpost niet schrijf of niet online zet, zet ik er een rood kruisje achter.

DSC04976

Over de 366 Days Of Happiness komt vaker een blogpost online, maar ik hou dat dus allemaal bij in mijn bullet journal. Het werkt echt heel goed om iedere avond even na te denken over wat me die dag blij maakte. Voor de 366 Days Of Happiness reserveer ik altijd twee pagina’s, die komt dus ook nog op de rechterpagina te staan.

DSC04977

Op de linkerpagina staat mijn hardlooplog van deze maand. Ik vul iedere maand in welke dag ik heb gelopen, de afstand, gemiddelde snelheid, de duur van m’n rondje en m’n gevoel er bij. Op deze manier kan ik m’n voortgang goed in de gaten houden en het voelt altijd lekker om weer een regel in te vullen.
Op de rechterpagina ben ik begonnen met de dagelijkse taken. Ik maak geen weekoverzicht of wat dan ook, ik bekijk het echt dag voor dag. Zoals je ziet gebruik ik totaal geen washi-tape meer en is het overzicht gewoon heel simpel maar ik vind het zelf heel fijn om zo te werken. Aan het eind van de dag maak ik altijd de planning voor de volgende dag. Zo werk ik niet te ver vooruit en kan ik er op de dag zelf nog dingen bij zetten. Het werkt echt perfect zo voor mij. Als ik op een dag mijn hele to-do list afwerk plak ik er een grappige sticker naast. Zo versier ik mijn bullet journal toch nog een beetje!

Zoals je ook wel kan zien gebruik ik clipjes in mijn bullet journal. Deze komen van de Hema. Ik heb drie clipjes, die ik allemaal gebruik. Één zit aan het begin van de maand, één bij de 366 Days Of Happiness en één bij de pagina waar m’n to-do list op staat. Het touwtje dat in mijn boek zit stop ik wel tussen de pagina’s, maar ik gebruik het nauwelijks omdat ik dus die clipjes heb.

Dat was mijn bullet journal! Ik heb er een tijdje geleden ook al een video over gemaakt, deze kun je hier vinden: KLIK