Eigenlijk heb ik het niet zo met goede voornemens. Ik kan me er sowieso niet aan houden en waarom beginnen op het nieuwe jaar als je iedere dag kan beginnen met goede voornemens? Dit jaar ben ik van plan om wel een poging te doen voornemens te schrijven, en me er aan te houden.
Schrijven is makkelijk, het eraan houden is een ander verhaal…

1. Hardlopen!
Dit is een typisch ‘goed voornemen’ voor het begin van het jaar en ik neem me zo’n 10 keer per jaar voor dat ik ga hardlopen, maar nu moet het er echt eens van komen! Ik heb een conditie van een astma pati├źnt en daar moet toch echt eens verandering in gaan komen…

2. Niet meer snoepen.
Dit hoort eigenlijk een beetje bij hardlopen, maar bij deze. Niet meer snoepen. Als je fulltime in een supermarkt werkt, is het best verleidelijk om na werk wat te eten halen. Dit heb ik de afgelopen paar weken regelmatig gedaan, maar ik moet er echt mee stoppen. Het kost me namelijk best veel geld en het zijn natuurlijk veel te veel calorie├źn.

3. Mijn propedeuse halen!
Ik ben nu al een poosje bezig met het behalen van mijn propedeuse en ik ben vastbesloten dat ik m gewoon ga halen. Heel veel mensen denken dat ik het niet ga halen, maar ik weet zeker van wel.

4. Mijn blog actief houden.
Na een paar jaar ken ik mezelf wel zo’n beetje, en ik weet dat wanneer het ‘nieuwe’ ergens van af is, ik het niet meer leuk vind. Nou ken ik mezelf zo goed, dat ik weet dat dit ook met deze blog gaat gebeuren. Dat wil ik gaan voorkomen dus ik heb al een blogboek gemaakt en werk ik vooruit met onderwerpen. Goed bezig, Marleen!

Verder weet ik niet meer goede voornemens, maar ik denk dat dit genoeg is om me een jaartje bezig te houden. Ik ben benieuwd hoe ik volgend jaar terugkijk op deze voornemens en of ik me er ook aan gehouden heb! We zullen zien…