Vandaag vertel ik op mijn blog wat mijn ‘366 Days of Happiness project’ is, en waar ik het vandaan heb.

Ik weet al niet meer precies wanneer ik het tegenkwam, maar het was in ieder geval op Facebook, nog voor de kerst. De persoon in kwestie die het op haar pagina plaatste, plaatst op één dag zoveel posts dat ik het niet meer terug kan vinden, dus het originele bericht is weg.

Het idee is dus dat ik iedere dag op een papiertje schrijf wat mij die dag blij maakte. Heel simpel. Als ik (bijvoorbeeld op een dag als vandaag) niet precies weet wát mij vandaag nou blij gemaakt heeft, dan ga ik er bij zitten en dan denk ik na. Ik moet sowieso iedere dag één ding dat mij blij maakte opschrijven.

De papiertjes waar ik alles op schrijf, stop ik in een glazen potje dat ik speciaal voor mijn projectje gereserveerd heb. Mocht ik nou eens ’s avonds laat of niet thuis zijn, dan schrijf ik het papiertje en bewaar ik het zodat ik het later bij in het potje kan stoppen.

Wat ik met de papiertjes ga doen als het jaar om is weet ik nog niet, maar ik heb nog ruim 360 dagen om daar over na te denken. Ik zit nog te twijfelen of ik het potje in één keer ga leegmaken en alles ga lezen, of dat ik er iedere dag een papiertje uit haal om te zien wat me blij maakte. Wat ik wel zeker weet is dat ik er nog een vervolgpost over ga maken! Ik ben in ieder geval van plan om dit het hele jaar vast te gaan houden, want ik heb al gemerkt dat het echt goed is om elke avond stil te staan bij hetgeen wat me die dag blij gemaakt heeft.

Ik heb hier ook een video over gemaakt, die kunnen jullie hieronder bekijken. Omdat ik merk dat mijn blogposts met alleen video’s veel minder goed bekeken worden, heb ik besloten om mijn video’s ook ‘uit te schrijven’, zodat, mocht je geen zin hebben om de video te kijken, alsnog kan lezen waar ik het over heb.