Laatst kreeg ik de vraag waarom ik geen Spotify premium heb. Vandaag vertel ik waarom.

Ik moet zeggen, ik vind Spotify een fantastisch iets. Al mijn muziek, zo bij elkaar. Sinds een paar maand ben ik bezig met het bouwen van een playlist met al mijn favoriete nummers, en als ik iets nieuws zoek dan vind ik vrijwel altijd iets. Maar toch betaal ik niet voor mijn account.

Uiteraard heb ik er wel over zitten denken om een betaald account te nemen, maar toen bedacht ik me dat dat eigenlijk onzin is. Ik heb namelijke een iPod classic van 160gb. Al mijn muziek staat er op en ik heb hem altijd bij me. Het is dus eigenlijk een beetje dubbel als ik een betaald account neem zodat ik geen reclames heb. Op deze manier heb ik mijn iPod er allang uit gehaald qua kosten.

Ik gebruik Spotify dus alleen als ik achter mijn computer zit. Ik heb dan mijn playlist op staan en die reclames tussendoor, ach, dat overleef ik wel. De reden dat ik Spotify gebruik, en niet iTunes, is dat muziek in iTunes ruimte inneemt op mijn computer. Als ik dus mijn iTunes bibliotheek helemaal vol gooi met muziek wordt mijn computer trager en daar heb ik dus geen zin in.

Mijn telefoon heeft één of twee albums aan muziek, als backup voor als mijn iPod eens leeg is, wat bijna nooit voorkomt. Als ik ga hardlopen gebruik ik wel Spotify, maar dan heb ik een hardloop playlist op. Vaak heeft Spotify ook op de mobiele versie dat je een kort filmpje kan kijken en dat je dan een half uur geen reclames hebt. Dat doe ik vaak voor ik wegga, want met een half uurtje ben ik wel weer thuis van het hardlopen. Mijn conditie is niet zó goed…

Dit is dus de reden waarom ik ervoor gekozen heb om geen Spotify premium te nemen.
Uiteraard kan je mijn playlist volgen op Spotify. Mijn gebruikersnaam is ikbenmarleen en de playlist die ik gebruik is (heel origineel): favorites.

Heb jij Spotify premium? Laat in een reactie achter waarom wel/niet!