Ik beloof het, dit is de allerlaatste post over 2015/2016! In deze blogpost blik ik terug op 2015, en vooruit naar 2016.

Er is een ding dat ik zeker weet over 2015, en dat is dat het niet mijn jaar was. Ik had hoogtepunten, maar ook onwijze dieptepunten…

Januari begon voor mij met een tentamenweek. Het was de allerlaatste kans dat ik mijn propedeuse kon halen, en helaas, dat is dus niet gelukt. Daardoor was ik flink uit het veld geslagen, want ik wou niets liever dan in september naar de Hogeschool Utrecht gaan om mijn studie journalistiek voort te zetten. Dit is dus allemaal niet gelukt.

Hoe verder het jaar ging, hoe minder ik zin had in het werken dat ik op dat moment fulltime deed. Gelukkig had ik in februari besloten dat ik met mijn ouders mee zou gaan op vakantie, en dat zou dan gelijk het einde zijn van mijn tussenjaar. Helaas ben ik ook op de studie Media, Informatie en Communicatie niet aangenomen. Ik had voor mijn toelatingstoets in mei een 5,2 waar ik minimaal een 5,5 moest halen. Toen zat ik te denken om dan een jaartje MBO te gaan doen, maar dit ben ik niet gaan doen omdat ik het de moeite en het geld niet waard vond. Ik heb nu dus nog steeds (of alweer) een tussenjaar, maar ik heb besloten om niet meer fulltime bij de Albert Heijn te werken, omdat ik mezelf daar gewoon echt geen plezier mee zou doen.

Uiteraard had 2015 ook hoogtepunten. Ondanks dat mijn blog in 2014 startte, was 2015 toch wel het jaar van mijn blog. Ik heb er echt onwijs veel tijd in gestoken, en dat werpt zijn vruchten af. Ik merk dat ik steeds meer lezers krijg, en dat vind ik onwijs leuk! Ook ben ik begonnen met YouTube. Ik begon met 0 abonnees in augustus, en nu begin januari heb ik 20 abonnees. Ondanks dat het nog steeds niet zo heel veel is, ben ik er al wel onwijs trots op, want er zijn toch 20 mensen die mijn video’s leuk genoeg vinden om naar te kijken!

Het ultieme hoogtepunt van 2015 hadden jullie al kunnen zien in mijn favorieten video, van eergisteren maar ik noem het hier toch nog maar even. Mijn vakantie naar Noorwegen! Ik heb met mijn ouders 2 weken in een camper door Noorwegen gereisd en dat was zo onwijs gaaf! Noorwegen is echt mijn droom land, en ik ben echt heel erg blij dat ik er geweest ben. Ik kan niet wachten om terug te gaan!

Andere hoogtepunten waren dat ik begonnen ben bij B-FM, het lokale radiostation van Zutphen. Wat ik hier doe heb je ook al eerder op mijn blog kunnen lezen. Verder was ook het weekend dat ik met Maaike naar Jera On Air ging echt heel erg leuk. Jera heeft altijd een hele gezellige sfeer en we ontmoeten er altijd leuke mensen. Ik weet nog niet of ik in 2016 ook naar Jera ga, maar dat zie ik nog wel. Ook andere concerten waren hoogtepunten, maar dat kan je allemaal lezen in mijn jaarlijstjes blogpost.

En dan 2016. Ik heb geen idee wat dit jaar voor mij gaat brengen, maar er zijn een paar dingen die ik echt zeker weet over het komende jaar.

Ik ga weer terug naar school. Ik heb gehoord dat ik tóch weer aan journalistiek mag beginnen op de Hogeschool Utrecht, dus ik ga alles op alles zetten dat ik alsnog daarheen kan. Mocht dat toch niet lukken, dan ga ik alsnog naar Media, Informatie en Communicatie aan het Saxion in Enschede. Dat ik weer naar school ga is dus helemaal zeker, want ik ga niet nog zo’n jaar hebben. Ik moet wel zeggen dat het goed is dat ik nog niet naar school ben gegaan. Ik heb dit jaar nu om aan mezelf te werken, om te vinden wat ik precies wil. En daarbij, als ik wel naar MIC was gegaan, dan had ik niet geweten dat ik alsnog naar journalistiek terug kon. Daarbij heb ik nu alle tijd om aan mijn blog en YouTubekanaal te werken, want ondanks dat ik het puur voor mijn plezier doe, lijkt het me toch heel erg leuk om wat meer bekendheid te vergaren. Ook dat is dus een plan voor 2016: blijven bloggen en video’s blijven maken want dat is toch wat ik het liefste doe!

Dit was mijn 2015, en wordt mijn 2016. Ik hoop dat jullie een goed jaar hadden, en ook een goed jaar gaan hebben. Gelukkig nieuwjaar!