Zoals jullie ongetwijfeld allemaal weten ga ik graag naar concerten toe. Er zijn alleen een paar dingetjes die ik best vervelend vind, en vandaag bespreek ik er één van.

Het begint me op te vallen dat ik steeds meer telefoons zie tijdens concerten. Mensen die filmen en foto’s maken, en op die manier eigenlijk het hele concert door het schermpje van hun telefoon zien. Ik kan er niet goed tegen.

“Maak jij dan nooit foto’s/filmpjes?” Tuurlijk wel! Maar slechts een paar. Ik heb altijd mijn telefoon bij me, en meestal maak ik wel wat foto’s, die ik dan later op mijn blog kan zetten en sinds ik bezig ben met vloggen film ik ook een paar stukjes. Voordat ik een blog en m’n YouTube kanaal had, maakte ik nauwelijks foto’s, want ik weet gewoon dat ik er later niet meer naar om kijk. Soms kijk ik wel eens een oude vlog van mezelf terug waar ik een stukje van een concert in heb zitten, maar daar blijft het bij. Ik zoek het niet speciaal op mijn telefoon of computer op om er naar te gaan zitten kijken.

IMG_4232

Deze foto maakte ik bij Fall Out Boy, op 20 oktober in de HMH. Ik stond vrijwel helemaal achteraan, en overal waar ik keek zag ik oplichtende schermpjes van telefoons. Ik moet zeggen, op deze foto lijkt het best mee te vallen, maar in werkelijkheid waren er veel meer telefoons dan op deze foto te zien is.

IMG_5024

Volgens mij ligt het ook wel aan het soort publiek wat bij zo’n concert is. Deze foto maakte ik namelijk op 10 januari bij De Staat in het Burgerweeshuis. De hele avond zag ik wel een persoon die een of ander vreemd apparaat omhoog hield, ik vermoed om geluid op te nemen, maar verder heb ik nauwelijks telefoons gezien.

Ik begrijp het gewoon niet. Waarom is het zo belangrijk om ieder moment vast te leggen op beeld? Het licht bij concerten is vaak zo slecht dat minstens de helft van je foto’s gewoon keihard mislukt, en je kijkt er later toch niet meer naar om.
Wel zou ik zelf graag een compact camera willen hebben die ik mee kan nemen naar concerten, zodat ik daar wat foto’s van betere kwaliteit kan maken om te delen op mijn blog. Dat geeft toch een iets beter gevoel dan wazige foto’s met de camera van mijn iPhone.

Wat vinden jullie van telefoons bij concerten? Laat je mening achter in een reactie!