Voor mijn studie journalistiek gebruik ik veel software voor het bewerken van audio, video en foto’s. In deze blog licht ik uit wat ik gebruik en hoe ik de programmas ervaar!

Audio:
Voor audio bewerking gebruik ik het programma Adobe Audition CC. Op de computers op school staat dit programma ook, en vandaar dat ik ook hiermee werk. Audition is, zodra je eenmaal doorhebt, heel fijn en makkelijk om mee te werken. De kwaliteit van de audio wordt goed behouden en het is ook heel makkelijk om de audio te bewerken.
Als je niet weet waar je Audition vandaan moet halen, kan je ook kiezen voor Audacity. Dit is een gratis audio-bewerk programma. Zelf heb ik een ongelofelijke hekel aan Audacity omdat ik er niet mee om kan gaan, maar dat verschilt voor iedereen!

Image and video hosting by TinyPic

Video
Voor video gebruik ik Adobe Premiere Pro CC. Op school gebruiken we Avid maar dat programma is te zwaar voor mijn laptop dus heb ik gekozen voor Premiere. Als ik eerlijk ben heb ik het programma nog niet gebruikt, omdat ik op het moment niet zoveel video bewerk. Hiervoor gebruikte ik gewoon Windows Moviemaker en dat ging ook prima.

Image and video hosting by TinyPic

Foto’s:
Voor het bewerken van foto’s gebruik ik op het moment nog Photofiltre maar binnenkort ga ik Adobe Photoshop gebruiken. Photofiltre gebruik ik eigenlijk alleen om copyrights op mijn foto’s te zeten aangezien het me al eens gebeurd is dat mijn foto’s verspreid zijn zonder naamsvermelding.

Image and video hosting by TinyPic

Welk programma gebruiken jullie om te bewerken en hoe bevalt dit? Laat een reactie achter!
Liefs, Marleen