Ik haat social media. Geen grapje. En waarom? Dat lees je hier..

Iedereen zit er helemaal vast aan. Social media. Twitter, Facebook, instagram, noem maar op.
De enige reden dat ik vijf jaar geleden Twitter aanmaakte was omdat ik dan makkelijk mijn favoriete bands kon volgen. Ik zag snel wanneer die bands dan naar Nederland kwamen, of een nieuw album ging uitbrengen. Over de tijd ging ik mensen volgen die dezelfde bands leuk vonden en nu ben ik 5 jaar, 713 volgers en 65.000 tweets verder.

Ik vind het best leuk, maar wat ik minder leuk vind is het feit dat ik continue naar mn telefoon zit te staren. Ik word zenuwachtig als mijn telefoon niet in mijn broekzak zit, ik kan er niet tegen als de batterij bijna leeg is en als ik geen internet heb is het al helemaal een drama.

Over de jaren heb ik ook hele leuke mensen ontmoet via Twitter, die ik dan weer bij concerten en festivals zie. Die mensen en het feit dat ik nog steeds een aantal bands volg voor snel nieuws, zijn de enige redenen dat ik Twitter hou. Eerst had ik twee accounts, maar die ander gebruik ik niet meer.

En dan Facebook. Die website vind ik al helemaal verschrikkelijk, en daarom zet ik er ook zo min mogelijk op. Facebook weet álles van je. Echt alles. Het is dat ik Facebook gebruik om in contact te blijven met vrienden van de middelbare die ik vrijwel nooit meer spreek, en vriendinnen die naar de andere kant van de wereld verhuist zijn. Daarnaast promoot ik mijn blog heel erg via Facebook. Redenen om mijn profiel niet te verwijderen.

Mijn punt is dat we té verslaafd zijn aan social media. Ik ben blij dat mijn jeugd op straat was, met een skelter en dat mijn broek altijd vies was omdat ik altijd in bomen en op daken klom. Ik ben blij dat er geen iPhone 6+ in mijn broekzak zat toen ik nog op de basisschool zat, en in de eerste paar jaar van de brugklas. Geloof het of niet, maar ik kocht mijn eerste smartphone toen ik 17 werd, tweedehands, en die gebruikte ik nauwelijks. Ik mis die tijd.

En als we het dan toch over social media hebben, hier kan je me vinden:
Twitter: www.twitter.com/hurtsinexile
Facebook: www.facebook.com/marleen.snelder
Instagram: www.instagram.com/motionlessinwhites

En de Facebook van mijn blog (vergeet die niet te liken!)
Www.facebook.com/lightsthroughtherain