Ze Schreef Dit Artikel En De Reden Waarom Is Hartverscheurend

De reden dat je op dit artikel klikte is hoogstwaarschijnlijk omdat je wou weten wat er zo hartverscheurend is, en waarom ik dit artikel geschreven heb.

Juist, je bent er in getrapt. Clickbait!

Clickbait is iets wat ik tegenwoordig heel veel tegenkom op Facebook. Er zijn een paar websites, waarvan ik de naam niet ga noemen omdat ik ze hoogst vervelend vind, die heel veel gebruik maken van clickbait. Zelf vind ik het echt strontvervelend, want ik wéét dat het clickbait is en tóch klik ik. En dan gewoon omdat ik wil weten waarom iets ‘hartverscheurend’ is, of wat er ‘ongelofelijk’ is. En daarom werkt clickbait. Maar als je nou een clickbait artikel schrijft, doe het dan ook goed.

Onlangs kwam ik een artikel tegen: “Justin Bieber kan niet in het Gelredome optreden en de reden waarom is hartverscheurend.” Ik heb, tegen al mijn principes in, het artikel aangeklikt. Vooral omdat ik wou weten wat ze er van gemaakt hadden. Het kwam er op neer dat de reden dat Justin Bieber MISSCHIEN niet in het Gelredome kon optreden was dat hij in Florida een getuigverklaring moest afleggen. Absoluut geen hartverscheurende reden, en zoals de titel impliceerde, het was helemaal niet zeker of hij die tour wel ging afzeggen. Spoiler: hij heeft gewoon opgetreden in Arnhem.

Dat was dus een onwijs slecht clickbait artikel. Ik klik zo’n artikel dan altijd geërgerd weg, spui m’n frustraties op whatsapp tegen iemand en ik ga weer verder. Tot ik weer een clickbait artikel tegenkom (vaak van dezelfde website) en de cirkel weer rond is.

Het doel van clickbait is dus om mensen nieuwsgierig te maken en om op die manier meer bezoekers naar je website te leiden. Zelf heb ik echt een hekel aan clickbait, dus ik klik er zo min mogelijk op. Vooral omdat de clickbait berichten zo ontiegelijk slecht geschreven zijn. Dat is toch wel weer heel jammer. Ik ben benieuwd of dit artikel mij meer mensen op de link laat klikken. We gaan het zien!

Dus: schrijf je een artikel met clickbait kop? Doe het dan goed.