Zoals jullie al op mijn blog hebben kunnen lezen, heb ik bijna vier maand geleden een piercing gezet. Tijd voor een update!

De blogpost over het zetten van de piercing lees je HIER.

Het is dus bijna vier maand geleden dat ik mijn piercing liet zetten. In de tussentijd is er vrij veel gebeurd!

Het helingsproces van mijn piercing ging best heel goed. Soms bleef ik er met iets (zoals m’n zonnebril) aan haken, maar ik heb geen een keer gehad dat ik per ongeluk de piercing uit mijn neus trok of dat het ging bloeden oid. Dat was dus al heel positief! Uiteraard heb ik braaf gedaan wat ze bij de shop zeiden: 2 keer per dag schoonmaken en verder afblijven. Na ruim 2,5 maand vond ik het welletjes geweest met het knopje en heb ik een ringetje in mijn neus laten zetten.

IMG_2347

In eerste instantie liet ik er een open ringetje in zetten, maar het beviel me toch niet. Het uiteinde van het ringetje irriteerde wat aan m’n neusvleugel en als hij draaide moest ik hem terugduwen. En dat deed pijn. Ik ben dus gelijk de volgende dag teruggegaan en heb toen alsnog een dicht ringetje in mijn neus laten zetten.

IMG_2388 (1)

Dit ringetje is ietsjes groter en aanweziger dan het open ringetje, maar dat maakt me niet uit. Ik vind het nog mooier staan ook! De piercing irriteert nu absoluut niet meer, maar hij is wel wat gaan ontsteken. Een paar dagen lang kwam er wat pus uit en er zaten steeds korstjes rond het wondje. Op advies van de piercer heb ik toen een zoutoplossing gehaald (gewoon babyneusspray bij de Kruidvat) en daarmee heb ik twee keer per dag mijn piercing mee schoongemaakt. Het werkte perfect! Na een paar dagen was de ontsteking volledig weg.

En nu, weer een maand later, doet mijn piercing totaal geen pijn meer. Ik blijf het nog wel schoonmaken met de zoutoplossing omdat er heel iets een vochtbultje zit maar die wordt ook al snel kleiner.

Dat was de update over mijn piercing! Mocht je nog vragen of wat dan ook hebben, laat vooral een reactie achter!