Het is alweer een poos geleden dat ik mijn nieuwe iPhone 6s kreeg, dus ik besloot om er alsnog wat over te schrijven.

Vooraf zal ik maar even zeggen dat het tijd was om mijn abonnement te verlengen, en dat ik deze telefoon dus niet los gekocht heb.

DSC04932

Ik had hiervoor een gele iPhone 5c, maar na twee jaar vond ik dat het tijd was voor een upgrade. En die heb ik zeker gehad!

Het verschil met mijn iPhone 5c is enorm. De 6s is een stuk groter, platter en lichter. Vergeleken met deze telefoon kon mijn 5c bijna bestempeld worden als ‘koelkast’. Verder is hij een stuk lichter en de batterij gaat veel langer mee. Overall ziet deze iPhone er gewoon heel goed uit. Ook is hij veel sneller dan mijn toch wel verouderde 5c. Hij reageert heel snel als ik van apps wil verwisselen en ook ontgrendelen gaat soepel, een puntje waar mijn 5c nog wel eens moeite mee had en even bleef hangen.

Daarnaast heeft deze telefoon veel meer functies. Ik kan nu in slow-motion filmen, iets waar ik graag gebruik van maak als ik stalgenootjes film met springen. Ook kan ik veel meer functies gebruiken in de ‘gezondheid’-app. Zo houdt mijn telefoon automatisch bij hoeveel km ik loop per dag, en hoeveel stappen ik zet. Soms kloppen die gegevens niet helemaal, bijvoorbeeld als ik op buitenrit ga. Dan denkt m’n telefoon dat ik ook aan het lopen ben!

Hij lijkt veel groter dan de 5c die ik hiervoor had, maar ook deze telefoon past nog gewoon netjes in mijn broekzak. Soms moet ik wel een beetje proppen, maar meestal past het gewoon. Daarnaast ben ik gegaan voor een iPhone met 64gb geheugen. Ik kon ook kiezen uit 16 en 128gb. 16 is net wat te weinig, en 128 is gewoon veel te veel van het goede. 64gb was dus een prima middenweg en ik ben blij dat ik hiervoor gekozen heb.

De camera is ook fantastisch. Hij stelt beter scherp dan die van m’n oude telefoon en de kwaliteit van de foto’s is gewoon beter.

Al met al ben ik heel blij dat ik de stap van iPhone 5c naar iPhone 6s gezet heb!