Het zat er natuurlijk al aan te komen maar nu is het toch echt zo ver. Lights Through The Rain gaat stoppen. Ik heb er heel lang over na zitten denken maar het is nu toch echt tijd om naar een nieuw domein te verhuizen. Voordat ik daar over vertel, eerst de reden waarom ik ga stoppen met Lights Through The Rain.

Ik heb Lights Through The Rain in december 2014 opgericht. De afgelopen tijd heb ik met heel veel plezier er op geblogt, maar sinds vorig jaar wil het niet meer. Mijn streven was om iedere dag een blogpost online te krijgen, wat gewoon totaal niet meer lukte. Mijn laatste blogposts dateren dan ook van vorig jaar. Ondanks dat ik niets meer schreef, bleef de drang voor het bloggen. Ik wil wel bloggen, maar ‘Lights Through The Rain’ past niet meer bij mij dus ik heb de motivatie niet meer om verder te gaan met dit domein.
De naam van mijn blog komt van een lyric van Hurts: “I see the lights through the rain”. Die lyric heeft heel veel voor me betekend en dat doet hij nog steeds. Ondanks dat past het niet meer bij mij als de naam van mijn blog. Sinds ik weer ben gaan studeren voel ik me mentaal een stuk beter. Ik werk weer ergens voor en zelfs op school gaat het goed qua resultaten. Om het te verhalen op de titel van mijn blog: er is (bijna) geen regen meer.

Ik heb echt heel lang nagedacht over een nieuwe naam. Lights Through The Rain vond ik sowieso altijd al vrij lang en moeilijk te onthouden voor lezers, dus het moest een korte naam worden. Ik heb ook nagedacht om te gaan bloggen op een domein als ‘marleensnelder.nl’ maar dat vind ik ook niet passen bij het soort blog dat ik heb. Die website zou ik eerder gebruiken als mijn portfolio of iets dergelijks. Niet als persoonlijke blog waar ik iedere week bijvoorbeeld een weekoverzicht op schrijf, of boekreviews.
Op een gegeven moment kwam ik het woord ‘Rosenrot’ tegen. Voor degenen die nu gelijk de link met Rammstein leggen: well done! Daar komt het inderdaad vandaan. Het is verder niet dat ik mijn blog (of dit woord) associeer met Rammstein. De vertaling van ‘rosenrot’ betekent namelijk ‘rode rozen’ (of letterlijk vertaald: ‘rozen rood’). Als ik aan rode rozen denk, denk ik aan mooie bloemen die in bloei staan. Dit representeert hoe ik me nu voel en past veel meer bij me dan Lights Through The Rain.

Daarom zijn jullie vanaf nu welkom op mijn nieuwe domein: rosenrot.nl. Voor nu staat er nog slechts een welkomsttekstje op, morgen zal de eerste blogpost verschijnen.

Verder wil ik jullie uiteraard bedanken voor het volgen van Lights Through The Rain, de afgelopen jaren. Ik kijk er naar uit om een nieuwe start te maken. Lights Through The Rain blijft voorlopig nog online, er zal alleen niets meer gebeuren op de website. De Facebookpagina blijft ook gewoon bestaan, daarvan verander ik de naam naar Rosenrot. De blogposts van Lights Through The Rain verhuizen dus niet mee. Ik maak daarmee een compleet nieuwe start! Ik hoop jullie terug te zien op Rosenrot.nl

Liefs,
Marleen.