In deze blogpost heb ik het over hoe je als heer een dame vooral niet aanspreekt.

Eigenlijk krijg ik nooit opmerkingen naar mijn hoofd van het andere geslacht. Ik word niet nagefloten, krijg geen opmerkingen, en ik word al helemaal nooit aangeraakt. En dat vind ik geen probleem, want het is echt niet leuk als het wel gebeurd.

Vorige week werd ik ineens toegevoegd op Facebook door iemand die ik niet kende. Ik kon geen informatie zien, dus wellicht was het een collega die ik nog niet kende. Nadat ik, na even twijfelen, op ‘accepteren’ had geklikt, besloot ik er een berichtje achteraan te sturen.

“Hey, ken ik jou?” Ik had al het vermoeden dat dit een fuckboy zou zijn, en mijn vermoeden werd al snel bevestigd toen ik “Nog niet ;)” terugkreeg. Hierop moest ik even nadenken. Wat werd mijn volgende zet? Ik was eigenlijk wel benieuwd hoe deze gast zou uitpakken, dus ik besloot een onschuldig “Eh, oké?” terug te sturen.

Toen ik zijn antwoord daarop kreeg, was ik gelijk helemaal klaar met hem. Hij antwoordde namelijk: “Ik vind je lekker”. Daar zat ik dus absoluut niet op te wachten. Kijk, je mag uiteraard zeggen dat je me mooi vind, of dat je vind dat ik er leuk uitzie. Dat vind ik geen probleem. Maar ‘ik vind je lekker’? Nooit van mijn leven.

Mijn antwoord op zijn belachelijke opmerking was dan ook: “Ok doei” en toen heb ik hem weer van mijn Facebook gegooid. Toen ik mijn ervaring op Twitter deelde kreeg ik ook al een aantal verontwaardigde reacties van meiden.

Serieus heren, dit is dé manier waarop je de dames afschrikt. Geef een leuk complimentje, dat kunnen we waarderen. Maar op straat naar ons gaan fluiten, of op Facebook berichtjes sturen dat we lekker zijn, vind niemand leuk. Ik had een keer iemand die op een Instagram foto reageerde: “jij bent mooi”. Dat is al een stuk beter en aardiger dan “ik vind je lekker”.