Jawel! Het is Kerst! Ik vind dit echt een van de leukste tijden van het jaar en waarom ga ik in deze blogpost vertellen. 

Ik ben echt absoluut niet gelovig. Toen ik op een christelijke middelbare school zat merkte ik dat eigenlijk alleen aan de kerkdiensten die we hadden met Pasen en kerst, maar daar ging ik meestal niet heen. Ik heb er ook absoluut geen behoefte aan om te geloven en om naar de kerk te gaan, dus waarom zou ik het doen.

Kerst is voor mij gewoon gezelligheid. Ieder jaar gaan we met eerste kerstdag naar mijn opa en oma om te gourmetten, en tweede kerstdag gingen we vaak eten bij mijn andere oma, maar dat is sinds vorig jaar anders. Mijn vader en ik koken op tweede kerstdag (sinds vorig jaar dus) een heel driegangen diner, en komt mijn oma bij ons eten. Dit jaar is het zelfs een viergangen diner, want we hebben twee hoofdgerechten. Ik ga nog niet verklappen wát we gaan koken, want mijn moeder leest mijn blog ook vaak en het moet wel een verrassing blijven.

Kerstavond is voor mij niet heel speciaal. We eten gewoon normaal en ik moet altijd met kerstavond werken. Wat wel echt bij kerstavond hoort, is dat het sneeuwt. Helaas hebben we dat echt al jaren niet meer gezien, dus dat neemt de sfeer ook wel een beetje weg, voor mij. Gisteravond heb ik wel Harry Potter and the Deathly Hallows part 2 gekeken, want Harry Potter hoort gewoon bij kerst. Mijn moeder keek All You Need Is Love, maar dat interesseert me eigenlijk niet zo.

Met kerst doen wij niet aan cadeautjes, want dat doen we al met sinterklaas.

Ik wens jullie in ieder geval allemaal hele fijne kerstdagen, hoe jullie het ook vieren.