Ik ben echt heel goed in me ergeren. Er is altijd wel iets waar ik me aan erger dus bij deze som ik een aantal van die punten op.

1. Labels in t-shirts (of andere kledingstukken).
IK HAAT LABELS. Ik heb een best gevoelige huid (lage pijngrens, hoog kietelgehalte) en dat is ontzettend vervelend aangezien die vervloekte labels altijd in mn nek zitten te kriebelen. Dan ga ik er aan krabben, daar wordt mn huid nog geïrriteerder van, daar ga ik nog meer van krabben en dat gaat zo’n pijn doen dat ik het liefst in mn bh rond ga lopen.

2. Als wifi het thuis niet doet.
Sinds kort hebben we een nieuwe box voor onze tv, en daar zit de router dus bij in. Sinds we dat kreng hebben, wil op mn iphone en ipad niets meer laden. NIETS. Het is eigenlijk vooral als mijn broertje thuis komt, zn telefoon uit zn broekzak trekt en ook op het wifi netwerk gaat. Ga jij maar weer terug de straat op met je vrienden.

3. Als mijn paard niet luistert.
IK BEN DE BAAS, EN JIJ LUISTERT. Dat schijnt ze niet altijd te begrijpen, dus dan grijpt ze het bit tussen dr kiezen, trekt ze haar hoofd de lucht in en gaat ze lekker doen waar ze zelf zin in heeft. Soms word ik daardoor zo geïrriteerd dat ik d’r kan schieten. Gelukkig voor haar kan ik d’r niet missen, en blijft het bij op stal zetten en geen snoepje geven.

4. Wanneer ik geen inspiratie heb om te schrijven.
Zoals nu. Ik erger me altijd, overal aan maar nu kan ik dus niets verzinnen om deze post te vullen. Wat een onzin.

5. Station Olst.
Toen ik nog naar school ging, kwam ik elke dag langs station Olst. Er zijn drie perrons, en er komen maar twee treinen langs. WAAR IS DAT DERDE PERRON VOOR?

6. Dat stukje muur in de woonkamer.
Vorig jaar is onze woonkamer helemaal verbouwd en toen heeft mn vader alles op nieuw geverfd. Daarbij is hij een heel klein stukje vergeten van ongeveer 30 cm hoog en 2 cm breed. IK ERGER ME ERAAN.

7. Als mensen niet naar me luisteren.
Eigenlijk doet iedereen dat. Niet naar me luisteren als ik iets zeg en gewoon er doorheen lullen of antwoord geven waaruit ik kan opmaken dat ze niet naar me luisteren. Ugh.

8. Mijn veter-etende hond.
Dinsdag was het weer eens zo ver. Ik trok een paar schoenen aan om te ontdekken dat (een deel van) de veters opgegeten was. Ditmaal waren het mijn wandelschoenen en ook mn Vans schijnen lekker te zijn. Gadverdamme.

9. Onfatsoenlijk taalgebruik.
Waar ik al helemaaaaaal niet tegen kan is slecht taalgebruik. En dan vooral het gebruik van ‘me’ als bezittelijk voornaamwoord. NEE. Het is ‘mijn’! Serieus, als je ‘me’ verkeerd gebruikt zie je er echt uit als een randdebiel. Ik heb om die reden mensen ontvolgt op Twitter. Verschrikkelijk.

10. Zacht tv/radio volume.
Waar ik me (denk ik) nog wel het meeste aan erger is veel te zacht geluid als een tv of radio aan staat. En dan zo zacht dat je het net wel/net niet kan horen. Harder zetten, of uitzetten. Zelfs als m’n vader tv zit te kijken met de radio nog aan kan ik meer waarderen dan te zacht geluid. Want dan moet ik me zo inspannen om het alsnog te kunnen horen en dat is zo vermoeiend.

 

Zoals je ziet, kan ik me flink ergeren aan alledaagse dingen. Heb jij ook dingen waar je je aan ergert? Laat een reactie achter!