de laatste tijd zie ik dingen op social media die mij niet bevallen, en vandaag vertel ik over een van deze dingen op mijn blog. 

Heel vaak zie ik op Twitter de vraag aan Ticketmaster of aan fanaccounts of ze ook weten in welk hotel een bepaalde band zit voor of na hun show in Nederland. Ik begrijp dat fans graag hun favoriete bands willen ontmoeten, dat wil ik ook heel graag. Maar dag en nacht voor een hotel bivakkeren in de hoop dat de desbetreffende band naar buiten komt, vind ik echt niet kunnen. 

Bandleden zijn ook mensen. Ze leven, leiden een eigen bestaan, en hebben behoefte aan privacy. Jij hebt zelf toch ook wel eens behoefte aan een beetje rust? Een momentje voor jezelf? Juist. Dat hebben die bandleden ook. Zij willen ook een momentje voor zichzelf, zonder gillende fangirls die flauwvallen op het moment dat ze hun idolen zien. Een daarom vind ik het niet oké om bij een hotel te gaan staan. 

Kijk, als je 10 uur voor de zaal open gaat voor de deur gaat zitten in hoop dat je front row komt én dat je het geluk hebt je favoriete band te ontmoeten, dat begrijp ik. Dat doe ik zelf ook en dat werkt vaak ook. Als het rustig is bij de zaal zijn bandleden vaak best bereid om een handtekening uit te delen en op de foto te gaan. Als je in de stad loopt op de dag van een concert en je komt (iemand van) de band tegen, dan vind ik dat je best kan vragen of hij/zij even snel op de foto wil, zolang je de artiest maar respecteert. 

Ik vind het gewoon echt niet kunnen als je voor een hotel gaat staan, waar bandleden hopen wat privacy te vinden. Of dat je zelfs mensen gaat uitschelden/bedreigen omdat zij in contact staan met je favoriete band/artiest en je je idolen niet kan ontmoeten. Als je dat doet dan ga je in mijn ogen echt een grens over, de grens van ‘fangirl’ naar ‘creepy stalker’. 

Wat vind jij van het stalken van bands? Laat het achter in een reactie!