NaNoWri-wattes? Juist. De National Novel Writing Month. Dit jaar ga ik weer meedoen, en in deze blogpost ga ik uitleggen wat het inhoudt, en hoe ik me er op heb voorbereid.

Bij de National Novel Writing Month is het de bedoeling dat je in een maand tijd een boek schrijft. 50.000 woorden, om precies te zijn. Deze maand is altijd November, dus je hebt 11 maanden om je voor te bereiden. Je voortgang etc kan je bijhouden op www.nanowrimo.org. Wat kan je winnen? Eeuwige roem! En het maakt niet uit wanneer je de 50.000 woorden haalt, zolang het maar voor 1 december is.

Dit jaar heb ik me voor het eerst goed voorbereid. Vier jaar geleden deed ik voor het eerst mee, en dat was dus geen succes. Ik haalde bij lange na de 50.000 woorden niet, en het verhaal dat ik toen geschreven heb was echt verschrikkelijk. Gelukkig ben ik in die vier jaar veel gegroeid als schrijfster. Twee jaar geleden heb ik ook een poging gedaan, zag ik op mijn account, maar ik kan me niet herinneren dat ik toen ook maar één woord geschreven heb. Maar ja, die twee jaren zat ik natuurlijk ook met school…

Ik heb me voorbereid door in een notitieboekje te beginnen met het opschrijven van een paar karakters. Een verhaallijn had ik absoluut nog niet, en ik hoopte dat dat op tijd zou komen. Toen ik een van mijn karakters uitschreef kwam ik ineens op een verhaallijn, en ik denk dat dit nog een goede is ook. Een titel voor mijn verhaal heb ik nog niet, maar dat komt wel tijdens het schrijven.

Uiteraard zal ik de komende maand regelmatig updates schrijven over mijn voortgang tijdens de NaNoWriMo, maar deze kan je ook volgen op mijn profiel: KLIK
Het kan dus ook zijn dat het bloggen er een beetje bij in schiet, omdat ik dit echt heel graag wil afronden. Ik hoop dat jullie dat begrijpen, maar ik ga uiteraard mijn best doen om mijn blog up to date te houden!