Waarschijnlijk heb je er al van gehoord, maar in dit artikel zet ik de schijnwerpers op The Maze Runner serie. Naast de film, zijn er namelijk ook vier boeken. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

De serie is geschreven door James Dashner, en bestaat uit vier boeken. Ik heb tot nu toe alleen de eerste drie boeken in mijn bezit, maar de laatste gaat snel volgen!

Image and video hosting by TinyPic

– The Maze Runner
– The Scorch Trials
– The Death Cure
– The Kill Order

Ik kende de serie in eerste instantie niet, maar toen ik de trailer voor de verfilming van het eerste boek zag in de bioscoop, wist ik dat ik deze film moest zien. En ik ben zo iemand die dan ook eerst het boek gelezen wil hebben.

Image and video hosting by TinyPic

Het idee dat ik van de trailer gekregen had, is in het boek helemaal ontkracht. Ik had een heel ander beeld voor me dan eigenlijk het geval was, en ik denk dat dit wel een positieve wending was. Ik heb de boeken in het Engels gelezen, en ze lezen ontzettend makkelijk weg. Alle boeken zijn onderhand ook naar het Nederlands vertaald, maar die ben ik zelf nog niet tegengekomen in de boekwinkel.

Ik vind deze serie echt een enorme aanrader, ook als je de film al gezien hebt. De film wijkt op sommige punten af van het boek, wat ik wel weer jammer vind. Dat neemt niet weg, dat boek én film gewoon ongelofelijk goed zijn.

The Scorch Trails wordt nu verfilmd, de releasedatum voor Nederland staat, voor nu, gepland op 24 september 2015. Dat duurt nog even, maar tot die tijd kan je het doen met de boeken die dus net zo goed zijn!