Vanaf nu komt er iedere woensdag een boek recensie online. Deze week de eerste: The Rule Of Thoughts van James Dashner. Pas op, dit artikel kan spoilers bevatten!

img_4152

Michael dacht dat als hij zou helpen om cyberterrorist Kaine op te sporen, VirtNet weer veilig zou zijn voor gamers. Niets bleek minder waar.
De waarheid is vreselijker dan hij ooit had kunnen denken. Kaine blijkt een Tangent, een tot leven gekomen computercode. Kaine heeft een manier gevonden om Tangenten in de hersenen van mensen te plaatsen en de controle over te laten nemen. Hij wil alle mensen op aarde vervangen door Tangenten. Michael lijkt de enige te zijn die hem kan stoppen…

Het boek is het vervolg op The Eye Of Minds (Geestesoog in het Nederlands) en is het tweede deel van The Moriality Doctrine – series. Toen ik het eerste boek gelezen had, heb ik minstens een kwartier voor me uit zitten staren. Zo groot was de plottwist.

The Rule Of Thoughts (Cyberbrein in het Nederlands) vervolgt het verhaal van Michael die zijn gevecht tegen de Tangent Kaine voortzet. Het begin van het boek las vrij snel weg, maar daarna liep ik een beetje vast omdat het verhaal vrij langzaam opbouwde. Het wordt wat vager en meer verwarrend, en je raadt het al: de plottwist is weer enorm. Het einde was echt onwijs spannend, en las weer heel snel weg.

Zelf vond ik dit boek erg fijn om te lezen, behalve het middelste stuk waar ik moeite had om doorheen te komen. Verder vind ik de verrassingen aan het einde van het boek heel leuk. Ik zag het écht niet aankomen, wat ik normaal wel zie.

Ik moet ook zeggen dat ik deze boeken leuker vind dan de boeken van The Maze Runner, maar dat is uiteraard persoonlijke opinie. Verder zal ik deze boeken echt aanraden!