LET OP – DEZE BLOGPOST KAN SPOILERS BEVATTEN – Onlangs pakte ik voor het eerst sinds een lange tijd het boek Scarlet weer op, het tweede boek in de reeks van ‘The Lunar Chronicles’. Dit is wat ik er van vond.

Lees de review van het eerste boek, Cinder, HIER.

IMG_2638

In eerste instantie kon ik absoluut niet door het boek komen, vandaar dat ik, toen ik op de helft was, het boek weggelegd heb. Uiteindelijk begon het toch te kriebelen om verder te lezen en heb ik het boek weer opgepakt. Dit keer kwam ik er veel sneller doorheen. Ik heb de rest van het boek binnen een dag uitgelezen.

IMG_2639

Dit is de achterkant van het boek. Let op! Als je Cinder nog niet gelezen hebt, deze achterkant bevat spoilers van het eerste boek! In het tweede boek maak je dus kennis met Scarlet. Ze woont in Frankrijk met haar oma op een boerderij waar ze groente en fruit verbouwen en verkopen. Op een gegeven moment wordt haar oma ontvoert. Scarlet gaat haar achterna, en de rest moet je zelf in het boek lezen want anders verklap ik teveel.

Uiteindelijk, al met al, vond ik het een heel leuk boek. The Lunar Chronicles zijn op snel tempo een van mijn favoriete series aan het worden. Scarlet is gebaseerd op roodkapje, zoals Cinder gebaseerd is op Assepoester.

De boeken zijn dan ook zeker een aanrader! Ik heb het derde boek, Cress, ook al uit. Hiervan komt binnenkort ook een review!