Een poos geleden was ik bij Boekenfestijn Apeldoorn en daar kwam ik het tweede boek van deze trilogie tegen. Dat boek liet ik liggen, maar laatst heb ik wel deel één gekocht. Tijd voor een review!

Ik moet zeggen dat ik geen idee had waar het boek precies over ging. Ik heb in de boekwinkel de achterkant gelezen, maar ik werd er niet heel veel wijzer van. Op de foto hieronder staat de achterkant, maar omdat die in het Engels is zal ik hier ook de Nederlandse vertaling even bij zetten. In het Nederlands heet het boek overigens ‘De Bijzondere Kinderen van Mevrouw Peregrine. Het boek is geschreven door Ransom Riggs.IMG_5884

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s.
Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat.
Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen.
Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren.
Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen.
En misschien zijn ze nog steeds in leven …

IMG_5885

Ik las het boek dus in het Engels maar ik moet zeggen dat ik er heel snel doorheen ging. Ik heb het boek in ongeveer 6 uur uitgelezen denk ik. Sommige stukjes waren een beetje vaag, maar verder in het boek werden mijn vragen over die vage stukken wel beantwoord. Het boek was absoluut niet wat ik er van verwacht had en dat maakte het misschien wel alleen maar beter en spannender.

Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de andere twee delen van deze serie. Het is namelijk een trilogie. Daarnaast wordt dit eerste deel verfilmd! De eerste trailer is al uit en ik ben best benieuwd naar de film.