Dit artikel verscheen eerder op spelledwords.wordpress.com.
Het is al een tijdje geleden dat ik Cinder gelezen heb maar omdat ik binnenkort reviews over Scarlet en Cress ga schrijven, wou ik mijn blog over dit boek alsnog op mijn blog publiceren.

IMG_4090.JPG“Cinder, a gifted mechanic in New Beijing, is also a cyborg. She’s reviled by her stepmother and blamed for het stepsister’s sudden illness. But when her life becomes intweined with the handsome Prince Kai’s she finds herself at the centre of a violent struggle between the desires of an evel queen – and a dangerous temptation.
Cinder is caught between duty and freedom, loyalty and betrayal. Now she must uncover secrets about her mysterious past in order to protect Earth’s future.”

Dit is de beschrijving op de achterkant van mijn boek. Cinder is het eerste boek van de reeks “The Lunar Chronicles”.

IMG_4092.JPG

Zoals je misschien al wel vermoed aan de titel van het boek, en de naam van de hoofdpersoon, is dit boek geïnspireerd door de sprookjes. Dit boek is dus een moderne vertaling van Cinderella, of Assepoester zoals wij haar kennen.

Vanaf moment één ben ik meegezogen in dit boek. Ik ben nog niet lang bekend in de wereld van Young Adult boeken dus ik had geen idee wat een ‘cyborg’ is. Gelukkig werd dat al snel duidelijk in het begin van het verhaal. Ik heb dit boek in ongeveer 2 dagen uitgelezen en ik heb ook gelijk de volgende delen (Scarlet, Cress, Winter en Fairest) besteld. Cinder wist me toch mee te trekken in haar verhaal en ik kon echt niet stoppen met lezen.

Ondanks dat het begin van het boek een beetje verwarrend voor me was, ben ik heel blij dat ik deze boekenserie gevonden heb en ik kan niet wachten om de rest van de boeken te lezen!

Heb jij Cinder ook gelezen? Laat in een reactie achter wat jij er van vond!