Omdat ik weer ben begonnen met lezen, heel veel lezen, heb ik besloten om ook reviews te gaan schrijven over de boeken die ik lees.

Vandaag de eerste review, over het boek ‘The Eye Of Minds’ van James Dashner.

Voor Michael en zijn medegamers kan VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Of het nou wel of niet legaal is… Dat maakt niet zoveel uit. Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: een gamer blijkt mensen in VirtNet gegijzeld te houden, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt levensgevaarlijk. De grens tussen spel en echt zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen…

Dit boek heb ik een paar maand geleden al gekregen maar toch ben ik er nooit toe gekomen om het ook echt te lezen. Toen ik laatst op vakantie was heb ik het boek toch maar gelezen, en daar deed ik één dag over.

Want wat een geweldig boek is dat. Toen ik eenmaal begon met lezen kon ik eigenlijk ook niet meer stoppen. Uiteraard begon ik ’s avonds met lezen, dus moest ik toch stoppen, maar de volgende dag heb ik het boek in een keer uitgelezen.

In het begin vond ik ‘The Virtnet’ een beetje vaag, maar hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer het uitgelegd werd.

Ik moet toegeven: de plot-twist aan het eind van dit boek heeft me echt uit het veld geslagen. Ik heb ongeveer een kwartier voor me uit zitten staren om te proberen dit te bevatten, maar ergens kan ik er nog steeds niet bij en het is een paar weken geleden dat ik dit boek gelezen heb.

Eerlijk waar, ik denk dat iedereen die van fantasy houdt, dit boek moet lezen want het was echt geweldig. De schrijfstijl van James Dashner (die iedereen waarschijnlijk wel van The Maze Runner kent) trekt je echt mee in het boek en laat je niet meer los.

Please note: dit boek is nog niet in het Nederlands verschenen.