Ik heb al heel veel mensen horen praten over de boeken geschreven door Cassandra Clare: The Mortal Instruments. Uiteraard moest ik ze ook lezen en dit is wat ik over het eerste boek denk.

(Note: Ik was vergeten foto’s te maken van het boek en nu heb ik hem uitgeleend, dus in deze post helaas geen foto’s…)

Ik had de eerste twee boeken tegelijkertijd besteld en ik ben direct begonnen in City Of Bones. Het duurde slechts een paar dagen tot ik hem uit had, want ik kon echt niet stoppen met lezen.
Toen ik begon met lezen had ik echt geen idee waar dit boek over zou gaan. Ik heb geen een spoiler gelezen dus het was allemaal een grote verrassing, en dat vind ik altijd wel leuk.

Het boek gaat over Clarissa (die in de boeken Clary genoemd wordt). Ze woont bij haar moeder in New York, haar vader is overleden voor ze was geboren. Als ze een keer uit gaat met haar beste vriend Simon ontmoet ze vreemde mensen. Zij zetten de levens van Clary en Simon op de kop.

Aan het eind van het boek zaten een paar plot-twists maar die zag ik allemaal aankomen. Het was dus niet zo’n grote verrassing voor mij, maar als je het niet ziet aankomen is het uiteraard wel een verrassing.

Eindconclusie: het eerste boek is echt geweldig en ik zou het sowieso aan iedereen die van Fantasy houdt aanraden!