Dit is geen blogpost met 642 dingen om over te schrijven, maar het gaat om de boeken: 642 Things To Write About.

Een poosje geleden vond ik bij Waterstones de boeken van 642 Things. Je hebt er twee versies van, schrijven en tekenen. Ik heb de schijfversies meegenomen, dus die zal ik behandelen in deze blogpost.

IMG_3494

Ik hou echt onwijs veel van schrijven, dus schrijven als opdracht vind ik ook heel erg leuk om te doen. 642 Things To Write About is echt perfect. Je krijgt een prompt, en daar moet je een verhaal omheen schrijven. Ik heb als eerste de gewone editie meegenomen, maar toen ik vorige week weer in Amsterdam was besloot ik ook de Young Writers editie mee te nemen. Verder is er ook nog een editie “642 Tiny Things To Write About”, dat is een boekje in zak-formaat en de editie “712 More Things To Write About”. Deze wil ik ook sowieso nog eens gaan halen, maar eerst ga ik deze twee edities vol schrijven.

Er staan hele verschillende prompts in. De boeken zijn allemaal in het Engels, maar je kan de verhaaltjes natuurlijk gewoon in het Nederlands schrijven (of welke andere taal waar je in wil schrijven). Zelf schrijf ik de verhaaltjes in het Nederlands, want dat vind ik net wat makkelijker.

IMG_3496

Voorbeelden van prompts uit de gewone editie:
You’ve had a really rotten day, you’re mad at the world, and in an evil moment you decide to give a classroom full of impressionable, hopeful young writers all the worst possible advice anyone could give…
Write a children’s story set in the woods.
Eavesdrop today – on the bus, in line for lunch, or on the street. What do people say? What do they really sound like?

Voorbeelden van prompts uit de Young Writers editie:
Describe the color red to someone wo’s color-blind.
Write a story about a clown who loses his sense of humor. What makes him lose it? What must he do to get it back?
Imagine what’s below the streets of a faraway city you’ve never been to.

IMG_3497

Een klein nadeel aan deze boeken vind ik dat de ruimte die je hebt om te schrijven nogal beperkt is. Zoals bij dit prompt: “Go outside and notice three distinct sounds. Remove the labels and describe exaclty what they sound like. Then write a story incorporating the sounds.” Voor dit prompt heb je een hele pagina. Gezien de boeken niet zo belachelijk groot zijn, is dat alsnog niet al te veel ruimte. Dit belemmerd mij persoonlijk in het schrijven, dus hier moet ik nog een oplossing voor vinden. Ik denk dat ik er maar losse papieren tussen ga stoppen waar ik verder op kan schrijven…

Als je, net zoals ik, heel erg van schrijven houdt maar niet zoveel inspiratie hebt, probeer dan sowieso deze boeken uit! Ik ben er zelf erg enthousiast over en zodra ik deze (zo goed als) vol geschreven heb, ga ik sowieso de 712 More Things To Write About ook nog halen om die ook vol te schrijven.

IMG_3498

Deze boeken kan je kopen bij Waterstones in Amsterdam, maar bol.com heeft ze ook! Per editie verschillen ze in prijs, tussen de 12 en 20 euro.

Heb jij deze boeken ook? Laat in een reactie achter wat je er van vindt!

Deze blogpost is niet gesponsord.