Het idee om mijn haar paars te verven speelt echt al behoorlijk lang. Na lang twijfelen heb ik de knoop doorgehakt en heb ik m’n haar paars geverfd.

Het grootste punt waarom ik mijn haar nooit eerder paars geverfd heb is omdat het niet mocht van mijn ouders. Uiteindelijk heb ik het maar gewoon gedaan. Ik heb tussendoor snelle selfies gemaakt, dus echt mooie foto’s zijn het niet :’)

De eerste stap was het blonderen van de punten van m’n haar. Dat kwam er zo uit te zien:

IMG_0316

Het bovenste deel van m’n haar werd echt heel erg blond omdat daar natuurlijk mijn eigen haarkleur zat. Ik ben hier wel tot de conclusie gekomen dat blond niet mijn ding is!

IMG_0319

En toen paars er overheen! Bovenaan werd het echt paars, maar onderaan bleef het meer rood/paars. Niet echt wat ik wou.

IMG_0325

Nog een keer blonderen dus! Dat was een best grote fout want m’n haar werd hierdoor heel erg droog. Dat is ook wel te zien op de foto. De plukken die wél mooi paars waren sloegen blauw/groen uit.

IMG_0374

Weer paarse verf er overheen! Ik gebruikte trouwens Directions verf maar die was er telkens super snel weer uit.

IMG_0385

Na een paar dagen heb ik een ander merk verf gehad. Deze moest je bij elkaar mengen en was iets permanenter dan de verf van Directions. Dat zag er zo uit: (ik vind dat dit snapchat filter echt fantastisch is so don’t judge)

IMG_0484

En dat was het experiment van het paarse haar. Met die laatste verf vond ik het echt fantastisch. Puntje alleen: het ging er echt heel snel weer uit. Ik hoefde m’n haar niet eens te wassen en het werd alweer blond. Ik heb het dus zo’n 2x bijgekleurd maar ook dat hielp niet lang. Ik heb uiteindelijk 2 maand m’n haar paars gehad en ondanks dat ik het echt een fantastische kleur vond, heb ik het afgelopen donderdag toch maar weer bruin geverfd. Mocht ik ooit nog eens m’n haar paars (of welke andere debiele kleur) willen verven: HOUD ME TEGEN! M’n haar is helemaal droog geworden en dat wil ik niet nog een keer. Het verven is voor nu voorlopig voorbij!

Heb jij jouw haar ook wel eens een vreemde kleur geverfd? Laat in een reactie achter hoe dat ging en of het je beviel!