Toen ik laatst even bij kruidvat was, kwam ik dit palette tegen van Makeup Academy. Ik heb veel goeds over het merk gehoord, en ondanks dat ik hem niet in de winkel heb kunnen swatchen besloot ik hem toch maar mee te nemen.

 

Het palette zit in een mooi zwart doosje. Eerst lukte het me maar niet om het open te krijgen, maar gelukkig heb je daar een moeder voor. De keren daarna kreeg ik hem wel open, dus het zal die eerste keer wel geweest zijn.
Ik vind de verpakking er erg mooi en netjes uitzien. Er is ook nog een witte variant van deze palette met wat andere kleuren, maar die hadden ze helaas niet bij de Kruidvat waar ik altijd heen ga.

Het palette bevat twaalf kleuren, en op de achterkant staan de namen van deze kleuren.

Van links naar rechts: Refine – Cherub – Amber – Spearmint – Posy – Sorrel – Aurora – Bronze blush – Catacomb – Sea Foam – Gold Khaki – Damson

Bij het palette zit een kwastje met spons-applicators. Deze vind ik persoonlijk altijd erg fijn. De bovenste rij bestaat meer uit shimmers, en de onderste kleuren zijn wat matter.

Tijdens het schrijven van deze blog zag ik dat mijn telefoon de foto’s van de swatches omgedraaid heeft, ze zitten dus andersom in het palette dan dat ze op mijn arm te zien zijn.

Van links naar rechts: Sorrel – Posy – Spearmint – Amber – Cherub – Refine

Ik was erg positief over de eerste swatches. De eerste kleur die ik swatchte, Refine, had wel wat meer pigment mogen hebben naar mijn idee, maar de andere swatches waren allemaal heel erg mooi. Vooral de swatch van Amber maakte me erg blij, wat een onwijs goed pigment! Ze zijn goed voorzien van pigment en ze glimmen niet zo heel erg als ik had verwacht dat ze zouden doen.

Van links naar rechts: Damson – Gold Khaki – Sea Foam – Catacomb – Bronze Blush – Aurora

Ik had eigenlijk iets meer verwacht van de blauwe kleur, Sea Foam. Ik had gehoopt dat deze echt blauw zou zijn, maar hij neigt wat meer naar wit vind ik. Dat neemt niet weg dat ik de kleur niet mooi vind, en in een ooglook is hij prima te gebruiken.

Mijn eindconclusie van dit palette is dat hij boven mijn verwachtigen uit is gestegen, ondanks dat de twee kleuren die ik hierboven noemden iets tegenvielen. Alle kleuren zijn erg mooi en dit palette is zeker een aanrader.

Ik heb dit palette gekocht bij Kruidvat, hij was in de aanbieding van 12 euro voor 8,50.