De Cartrice Absolute-paletten zijn al langer bekend bij mij, maar toen ik in de uitverkoop bij Kruidvat deze variant voor maar 2,50 zag kon ik het niet laten liggen. En dit is wat ik er van vind.

Dit is het tweede palette van Cartrice dat ik gekocht heb. Eerder kwam ook Absolute Nude al langs op mijn blog, waar ik best enthousiast over was. Ik was echt benieuwd of dit palette me ook zo blij maakt.

De verpakking is zoals we gewend zijn van de Absolute-paletten. Het is een klein doosje met 6 oogschaduws er in. Het zijn allemaal stuk voor stuk lichte oogschaduws, allemaal met een shimmer. Ik moet zeggen, dat had ik ook wel verwacht van een palette dat ‘Absolute Bright’ heet. Er zit een spons-applicator bij wat ik altijd wel fijn vind.


Bij het swatchen viel me op dat de kleuren mooi gepigmenteerd zijn. Ze vallen niet weg op mijn huid en daar ben ik erg blij om.


Toen ik een ooglook maakte met alleen dit palette viel me op dat ik de oogschaduw bijna niet terug zag op mijn ooglid. Uiteindelijk heb ik mijn W7 In The Night palette erbij gepakt om toch nog een zichtbare ooglook te krijgen.

Mijn eindconclusie is dat dit palette prima gebruikt kan worden als highlighter maar een ooglook met alleen dit palette is helaas niet mogelijk.